Kan blive den nye sommerdrink: Sådan laver du Espresso-spritz

Mad og drikke

27/06/2024

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Pas på Aperol: Det kan være en ny spritz, der tager cocktailkronen denne sommer.

Uanset om det er en is-kaffe, en iced latte eller en mokka frappe, er kølet kaffe i solskin en match made in heaven.

Det skriver Metro

Men den seneste trenddrik i det sommerlige koffeinholdige udvalg er et bud på en gammel favorit. Og hvis du elsker en espresso martini, kan denne være en for dig.

Espressospritzen er klar til at blive en ny drik til sommeren, og den har alle vinderkomponenterne til en forfriskende cocktail.

Udtænkt af cocktailguruen Julianna McIntosh, administrerende direktør for Spritz Season, espressospritzen byder på tonicvand (eller mousserende vand), espresso, Amaro Montenegro-likør, et strejf af appelsinjuice og basilikum til pynt.

Mens kaffe, brusende vand og appelsinjuice kan lyde som en afvigelse fra konventionelle cocktails, siger Julianna, at du simpelthen er nød til at prøve det.

I sit Instagram-opslag, der deler opskriften, sagde hun:

"Hvis du stoler på mig på én ting, så stol på mig på denne: Espresso Spritz. Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Bobler, citrus og kaffe er en drøm sammen. Simpelthen chefs kiss. Jeg havde min første kaffe limonade i Mexico, og jeg har aldrig set mig tilbage. Her er en sjov måde at lave en ny iskaffe på."

Espresso-spritzen er også betydeligt mindre besværlig at lave end en espresso martini - da alt hvad du behøver er et glas og noget at røre rundt. Så pas på Aperol, der kan være en ny spritz, der tager cocktailkronen denne sommer.