Mand har fået 14 bøder for sin nummerplade: Derfor fik han dem

Virale historier

29/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Det er en frustrerende oplevelse at få en bøde. Og i hans tilfælde er det endnu mere frustrerende, fordi han er blevet pålagt 14 bøder, som han burde have fået.

Christopher Oxenham, 75, siger, at han har betalt i alt 1500 kr., fordi andre bilers nummerplader fejlagtigt bliver forvekslet med hans personlige nummerplade. På nogle tidspunkter var han på hospitalet, mens han havde akkumuleret et gebyr på 100 kroner.

Selvom den pensionerede forsikringsmægler fra Warlingham, Surrey, har gjort en ekstra indsats for at undgå at køre ind i zonen i sin ikke-kompatible Mercedes, har han opsat autopay som en sikkerhed.

Men TfL (Londons Transport Selskab) og deres kameraer har delvist matchet en række andre nummerplader med hans - som kun har to cifre og tre bogstaver.

Christopher har med succes fået afvist alle 14 gebyrer, men siger: "For to dage siden var det en Vauxhall, for en dag siden var det en Hyundai. Jeg har haft 14 nu, ingen af ​​køretøjerne var mine. TfL bemærker aldrig deres fejltagelser, da det er 100% automatiseret. Det er kun, når du klager, at de indser, at en fejl er sket. Med hver forekomst er du skyldig, indtil du kan bevise din uskyld."

Og han fortsatte: "Hvorfor skal jeg udskifte min kære nummerplade, som jeg har haft i 29 år, og lægge den til opbevaring, bare på grund af TfL's inkompetence?" og han runder af med at sige: "Det tærer på en."

TfL sagde: "Vi undskylder for enhver ulejlighed, dette har forårsaget hr. Oxenham. Dette er en meget sjælden begivenhed, men desværre har vores kameraer til automatisk nummerpladegenkendelse (ANPR) fejlfortolket registreringerne på de andre biler som hr. Oxenham's registrering, og der blev pålagt forkerte gebyrer," og de siger afslutningsvis: "Vi har refunderet alle betalte gebyrer og har implementeret yderligere foranstaltninger med yderligere kontrol for at undgå, at dette sker i fremtiden."