Kvinde tvunget til at dele sin private have

Virale historier

18/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mette N.

Hvordan ville du have det med det?

Som børn har vi nok alle fået at vide, at det er vigtigt at dele.

Men ville du dele din have med fremmede mennesker?

En frustreret lejer har vist, hvordan hun bruger sin dørklokken med kamera i til at fange fremmede mennesker i at vade rundt i hendes have.

MEN de opfører sig, som om det er hende, der gør noget forkert.

Tiltrukket af smuk udsigt

Problemet er åbenbart blevet så stort, at det går ud over hendes privatliv. De fremmede har blandt andet set hende i BH og undertøj mod hendes vilje.

Den unavngivne kvinde bor i USA i et af 250 modulhuse på toppen af en bakke med en smuk udsigt. For at afskrække fremmede mennesker fra at trænge ind i hendes have har hun installeret dørklokken med kamera, og hun har også sat skilte op rundt om på grunden.

Det ser dog ikke ud til at have hjulpet, for mange mener åbenbart stadig, at det er okay at gå ind i hendes have for at nyde udsigten fra toppen af bakken.

"Folk kører eller går stadig herop og ind i min have for at se på udsigten," forklarede hun på Reddit (et online debatforum). "Nogle gange er jeg blevet fanget kun iført et håndklæde efter et brusebad eller solbadning. Når vi spørger, hvad de laver her, er deres svar altid "vi kigger bare på udsigten."

Må ikke sætte hegn op

Fordi hun kun lejer grunden, må hun ikke sætte et hegn eller mur af nogen art op.

Særligt ét møde frustrerede kvinden. En mand og hans søn trængte ind i haven.

"Jeg spurgte, om han boede her, og det sagde han, at hans far gjorde, og så spurgte jeg, om han havde set skiltene langs indkørslen, og han sagde, at han ville gå igen. Jeg sagde 'skiltene er der af en grund', og hans barn spurgte ham, om de var i problemer, og faren sagde noget i retning af 'nogle mennesker kan ikke lide at dele'."

"Jeg har fortalt de mennesker, jeg har mødt her, at hvis de nogensinde har lyst til at se på udsigten, skal de bare ringe til mig og spørge, så har jeg ikke noget problem med det, jeg vil bare have besked om det inden."

Stikkende buske

Det er dog ikke alle, der synes, at kvinden skal dele sin have. Flere brugere udtaler sig støttende:

"Undersøg om du kan installere bevægelsesdetekterende sprinklere," foreslog en. "Hvis hegn ikke er tilladt, hvad så med vegetation? Flotte stikkende buske eller roser," sagde en anden.

Hvordan vil du have det med at dele din have med andre?