Fredag går det i gang: Muligt gennembrud under opsejling i Madeleine McCanns forsvinden

Udland

15/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Selvom Madeleine forsvandt i Portugal, vil hele verdens øjne vil være rettet mod den tyske by Braunschweig fredag.

Madeleine McCann forsvandt fra jordens overflade, da hun var blot 3 år gammel.

Hun forsvandt under en familieferie i Portugal, og siden da har man forsøgt at finde ud af, hvad der skete med den lille pige.

Blandt andet var der en polsk kvinde, der udgav sig for at være den lille pige, men en DNA-test viste, at det ikke passede.

Og efter at have skabt en masse ravage sidste år, blev der for alvor pustet ild i den gamle sag.

Men det stopper ikke her.

Den længeventede retssag

I den tyske by Braunschweig rettes opmærksomheden mod en retssag, der kan kaste nyt lys over et af de mest omtalte forsvindingssager i nyere tid – forsvindingen af den britiske pige Madeleine McCann.

Fredag træder Christian Brückner, en 47-årig tysk mand, ind i retssalen, tiltalt for en række alvorlige forbrydelser, der strækker sig fra grove voldtægter til seksuelle overgreb mod børn.

Det skriver magasinet Focus.

Og selvom sagen ikke har nogen direkte tilknytning til Madeleine McCann-sagen kan den alligevel få en stor betydning i den sammenhæng.

Christian Brückner, der allerede afsoner en dom for en anden voldtægtssag, har siden 2019 været i søgelyset som hovedmistænkt i sagen om Madeleine McCann, der forsvandt sporløst fra en ferielejlighed i Praia da Luz i 2007.

Og den kommende retssag i Braunschweig, som forventes at vare 29 dage og slutte i juni, byder på vidneudsagn, der kan styrke eller svække mistanken mod Christian Brückner i Madeleine McCann-sagen.

To afgørende vidner

Anklagemyndighedens talsmand, Christian Wolters, understreger vigtigheden af de to tyske vidners udsagn. En af disse vidner, Helge Busching, har tidligere offentligt erklæret, at Christian Brückner i 2008 gjorde uhyggelige bemærkninger om Madeleine McCann.

Sådanne udsagn kan være afgørende for rettens syn på Christian Brückners mulige forbindelse til Madeleine McCann-sagen.

Og skulle han blive dømt for de tiltalte forbrydelser, kan det give politiet yderligere grundlag for at fortsætte efterforskningen af Madeleine McCanns forsvinden, hvor der stadig mangler retsmedicinske beviser.

Omvendt kan en frifindelse betyde, at Christian Brückner kan se frem til at være en fri mand i januar 2026.