Kvinde tog en selfie: Så ændrede hendes liv sig for altid

Virale historier

05/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det reddede kvindens liv, at hun bemærkede noget der var anderledes på selfien.

Anna McCartney var blot 15 år gammel, da hun udviklede en farlig afhængighed af solsenge. Hun kom til sin lokale salon for at bage under UV-stråler næsten lige så ofte, som hun spiste morgenmad.

Det skriver Mirrror.

Dengang 41 år gammel blev moren endelig ramt af konsekvensen af ​​sit syv år lange kærlighedsforhold til solsenge, næsten to årtier efter, at hun var stoppet.

Tog et selfie

I maj 2021 så Anna på en selfie på sin telefon, da hun opdagede en usædvanlig plet på panden, der pludselig var dukket op natten over. Efter at have lidt af svær akne i begyndelsen af ​​tyverne vidste Anna, at det ikke var en 'normal plet' og besluttede at holde øje med det.

Hun tog et nyt billede hver morgen og indså hurtigt, at den lille plet i hendes ansigt voksede hurtigt.

Da hun følte sig bekymret, kontaktede hun en plastikkirurg og kræftspecialist, som straks bestilte hende til en biopsi.

Ugen efter får Anna et opkald fra lægen for at fortælle hende, at pletten var kræft - hun havde en hudkræft kendt som pladecellekræft.

"Jeg var virkelig chokeret, for efter biopsien var min hud helet så hurtigt, så jeg antog, at alt ville være godt," sagde Anna og fortsætter:

"At høre ordet kræft var skræmmende, men jeg vidste, at jeg var i trygge hænder. Heldigvis var alt blevet fanget meget tidligt og kunne behandles."

Vred på sig selv

I juni 2021 gennemgik Anna en 30-minutters hudtransplantation for at fjerne kræften.

"For sådan en lille plet måtte de fjerne ret meget af huden omkring den, og jeg har stået tilbage med et stort hesteskoformet ar i panden," sagde hun og fortalte videre:

"Da jeg først kiggede på det under gazen, var jeg bare lamslået. Da jeg satte mig ind i min vens bil, da hun hentede mig fra hospitalet, brød jeg ud i gråd. Jeg var bare så vred på mig selv for den skade, jeg havde forårsaget på min hud af hensyn til en solbrun farve. Dette ar vil være med mig for livet, og det kunne så let have været forhindret. Det var en virkelig skræmmende tid, og jeg fandt helingsprocessen vanskelig. Huden var strakt og stram, så jeg led af voldsom hovedpine under helingsperioden."

På trods af den hårde bedring siger Anna, at hendes resultater efter operationen var det værd, da hun blev klaret fra kræft efter fem uger.

"Det er en meget aggressiv form for hudkræft, så jeg var virkelig heldig, at den blev fanget tidligt og reagerede hurtigt. At få det helt klart var sådan en lettelse," sagde hun.

Vil forbyde solarier

Efterladt med et synligt ar i ansigtet håber Anna, der bor i Liverpool med sin datter Ariana på ni år, at kunne advare andre om de negative virkninger af UV-eksponering.

"Jeg har været meget bevidst om solsikkerhed i de sidste 15 år, men skaden var allerede sket langt tilbage, da jeg var yngre og naiv," sagde hun og tilføjede:

"Siden min diagnose er jeg blevet endnu mere opmærksom på solen og beskytter min hud. Jeg bruger SPF hver dag, selv på en overskyet dag."

Anna reflekterede over sin teenagevane og sagde: "Uddannelsen om solsikkerhed var der ikke, da jeg var yngre, især da jeg ikke kun var soltilbeder, men jeg er flov over at sige, afhængig af solsenge. Når jeg tænker tilbage, brugte jeg en solseng næsten hver dag fra jeg var 15 til mindst 22 år – chokerende, jeg ved det."

Anna mener, at solarier bør forbydes, da de "ikke har nogen plads i skønhedens verden og forårsager mere skade, end en solbrun farve er værd".