Kæmpe debat: ”Jeg nægter give min plads til en gravid kvinde - hun kan sidde på jorden i stedet”

Virale historier

18/06/2023

Foto: Pexels @freestocks.org
Foto: Pexels @freestocks.org

Skrevet af Katrine Lykke

Efter at have nægtet at opgive sit sæde til en gravid kvinde, der bad ham om at flytte, har en mand sat internettet i brand - men han hævder, at han havde en gyldig grund til at gøre det

En mand har udløst en kæmpe debat online efter at have nægtet at opgive sin plads til en gravid kvinde, der bad om at få hans stol.

Vi bliver ofte lært at hjælpe og tage hensyn til dem, der er mere sårbare end os, men manden hævder selv, at han havde en god undskyldning for at nægte den gravide sit sæde.

Fra høflig til "r*vhul"

Situationen fandt ifølge manden sted foran et gymnasium lige inden dimissionsfejringen. Manden var kommet i god tid, da han glædede sig til at se sine to nevøer, der begge skulle dimittere fra skolen denne dag.

”Jeg ville sidde foran, så jeg kom i god tid og slog lejr foran indgangen. Jeg havde taget min campingstol og mine hovedtelefoner med, så jeg kunne sidde og lytte til noget, mens jeg ventede,” fortæller manden, der ønsker at forblive anonym.

"Omkring 40 minutter før skolen ville lukke os ind, kom en gravid kvinde og stillede sig ved siden af ​​mig. Inden for fem minutter, spurgte hun, om hun måtte få min stol, da hun ville have problemer med at stå op i så lang tid,” fortæller manden og tilføjer, at hun i første omgang var høflig.

Tonen ændrede sig dog, da han svarede nej med den begrundelse, at han selv også havde brug for stolen på grund af dårlige knæ. To minutter senere spurgte hun igen, og nu virkede hun sur.

"Hun sagde, at det ville være hårdt for hende at stå op så længe og så bad hun sin partner fortælle mig det,” beretter manden, der kort efter måtte gentage sit svar til den gravides partner.

Denne gang foreslog han, at hun jo i stedet kunne vente i deres bil eller sidde på jorden.

Det svar faldt dog slet ikke i god jord, og den gravides mand kaldte ham ”et r*vhul”.

"Sundhedstilstand eller ej, det er hans stol"

Optrinnet stoppede heldigvis her, men manden er efterfølgende blevet i tvivl, om det virkelig er ham, der var skurken, eller om han ikke var i sin gode ret, da han beholdt sit sæde.

På diskussionssiden Reddit delte han historien og en række brugere svarede hurtigt, at han slet ikke var urimelig.

En person skrev: "Du er ikke ”et r*vhul”. Du nægtede at opgive den stol, du medbragte, fordi du havde brug for den på grund af dine egne helbredsforhold." Mens en anden tilføjede: "Sundhedstilstand eller ej, det er hans stol, han tog den med.”

Hvad mener du?