Genialt eller børnemishandling? Mor gav sin 6-årige søn en kreativ straf

Virale historier

07/06/2023

Børnemishandling eller genialt? Vurder selv. Foto: Facebook
Børnemishandling eller genialt? Vurder selv. Foto: Facebook

Skrevet af Magnus Møller

Alle forælder opdrager deres børn på forskellig vis. Nogle er meget tolerante, mens andre er tilhængere af regler og straffe. Nogle få nyder virkelig at uddele straffe til deres små poder. Gik denne mor over stregen?

Louis McBrides mor fandt sin søn under dynen efter sengetid med sin telefon. Han skulle have sovet, men i stedet var han i fuld gang med at se videoer på sin mobiltelefon.

Han havde det godt og morede sig over de sjove videoer. Louis skulle have være i seng allerede klokken otte om aftenen, så han kunne få en god nats søvn.

En halv time før sengetid gik han ind for at læse og slukkede derefter lyset for at gå i seng. Det var i hvert fald, hvad hans mor troede. I virkeligheden havde han smuglet sin telefon med ind på sit værelse og tændte den under dynen.

Der gik lidt tid, så blev han afbrudt af sin allerede vrede mor.

Når børn er ulydige håndterer forældre det på mange forskellige måder. Nogle skælder deres børn ud, mens andre forsøger at forklare børnene, hvorfor de skal følge de voksnes regler.

Louis' mor var en af de kreative typer. Hun tog straks telefonen fra ham, og næste morgen lå der en seddel ved siden af morgenmaden.

På sedlen stod der:

"Tillykke med husarresten. For at genvinde din frihed skal du tjene 500 point. Du kan tjene point på følgende måder: 10 point for at skrive et pænt brev til et familiemedlem, 50 point for at hjælpe med at lave aftensmad, 100 point for at vaske, tørre og stryge tøj. 50 point kan opnås ved at vaske tallerkener, hvor hvert skab tæller som 50 point."

Sedlen fortsatte med at sætte point på de hjemlige pligter. F.eks. kunne Louis få 25 point for at fylde og tømme opvaskemaskinen eller tørre bordet af. Han ville få 30 point for at vaske mikrobølgeovnen, hvilket ikke var så lidt.

De færreste point fik han for at vaske vinduer og rydde sit eget værelse op, der kunne han kun tjene 10 point.

På denne kreative måde fik Louis' mor lidt leg ind i de hjemlige pligter samtidig med, at hun fik sat et eksempel overfor sin søn.

Teksten blev offentliggjort på sociale medier, hvor folk delte sig i to grupper - én gruppe støttede moren, mens den anden gruppe kaldte det børnemishandling. De diskuterede i kommentarerne og kunne ikke blive enige.

Nogle mente, at straffen var alt for streng og uforholdsmæssig i forhold til forseelsen. Men andre, og der var mange flere af dem, var begejstrede. De kunne godt lide det, især den kreative side af det.

Hvad synes du? Er straffen for streng eller passer den perfekt til en dreng, der ikke kan holde snitterne fra sin telefon?