Fra han var fem år fik Rubens uforudsigelige opførsel ham til at komme i problemer med sin folkeskolelærer - som troede, han dagdrømte i klassen.
Det skriver Mirror
Hans mor, Stephanie, 44, fik at vide, at hendes søns opførsel var dårlig, at han ikke var opmærksom i lektionerne, og at han var for distraheret af "dagdrømme".
Dagdrømte i skolen
Stephanie, som ikke ville oplyse sit efternavn, kunne ikke finde ud af, hvorfor hendes godhjertede lille dreng pludselig var den 'frække' og fik en masse skæld ud i skolen.
Så en aften var de ude at spise på en restaurant, da Ruben pludselig mistede bevidstheden - og hun vidste med det samme, at der var noget alvorligt galt.
"Rubens første lærer var virkelig negativ over for ham, og hun ville tale med mig om, at han opførte sig dårligt og dagdrømmer," fortalte Stephanie og fortsatte:
"Han var seks år gammel, og vi vidste ikke, hvad der var galt. Så nogle måneder senere bemærkede jeg det for første gang. Han frøs bare op i omkring 15 sekunder."
De mystiske episoder, som Ruben havde regelmæssigt, dukkede op som tomme blikke. Han ville et øjeblik få blackout og kæmpe for at tale eller lytte.
Mens en skolelærer nægtede at se ud over hans 'adfærdsproblemer', valgte en anden at tage dagdrømmeriet seriesøst, og Stephanie blev opfordret til at se en læge.
Ikke den 'klassiske' epilepsi
Derefter fik Ruben ret hurtig konstateret epilepsi og fraværs-anfald, og han blev sat på medicin.
"Vi var virkelig heldige, det hele skete ret hurtigt," sagde Stephanie og tilføjede:
"Det er svært, fordi fraværsanfald ikke får meget opmærksomhed og er sværere at få øje på."
Kirsten McHale, epilepsisygeplejerske hos Young Epilepsy forklarede:
"De fleste forventer, at et epileptisk anfald viser sig som et krampeanfald, hvor personen kan lave rykkende bevægelser eller falde til gulvet. Der er dog så mange forskellige typer anfald, som folk ikke er så fortrolige med, såsom fraværs-anfald. Disse øjeblikkelige blackouts kan ofte forveksles med dagdrømmeri. Mens fraværsanfald kan ligne en lille begivenhed, er de meget alvorlige. En diagnose som denne kan få unge mennesker og deres familier til at føle sig bange, ensomme og overvældede."
Går ikke i traditionel skole længere
Ruben, der nu er 11, har omkring 15 fraværsanfald om dagen, og lægerne er usikre på, hvad der udløser dem - selvom stærke følelser kan bringe dem frem.
Han er ikke længere en del af det offentlige skolesystem, da Stephanie tog beslutningen om at undervise ham hjemme for tre år siden, delvist på grund af manglende støtte og forståelse.
"Det er svært for lærere, fordi de har så mange børn at klare. Jeg følte bare ikke, det fungerede for ham," forklarede Stephanie og uddybede: "Han er meget bedre til at fokusere en-til-en og gladere derhjemme. Presset fra fuldtidsskolen ville være for meget for ham hver dag. Jeg tror ikke, at mange forstår hans type epilepsi, da det kan være ret vildledende. Jeg tror, skolerne skal arbejde på deres træning og bevidsthed. Det er svært at vide, om Rubens kunne være blevet samlet op tidligere, men de kunne helt sikkert implementere en form for test for at hjælpe med at genkende det."