TV 2 nedlægger kanal

Underholdning

28/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tiden er eftersigende løbet fra den.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det var en stor dag i år 2000, da tv-kanalen TV 2 ZULU så dagens lys.

Den blev lavet med det formål at producere indhold rettet specifikt mod unge, og med en velkendt maskot og en perlerække af populære programmer havde kanalen massiv succes en årrække.

Men de senere år har kanalen fulgt den generelle tendens for flow-tv ved at miste seere, og samtidig kan man ikke ligefrem sige, at kanalens gennemsnitlige seer hører til unge-segmentet - gennemsnitsalderen er nemlig 48 år i dag.

Derfor tager TV 2 nu konsekvensen af udviklingen: Det er slut med TV 2 ZULU.

Men indholdet forsvinder ikke nødvendigvis. Kanalen bliver nemlig slået sammen med TV 2 ECHO under et fælles navn (ECHO), og fremover skal den nye platform lave indhold til danskere mellem 20 og 30 år.

Sådan bliver det nye ECHO

Ud over det nuværende nyheds- og aktualitetstilbud, som TV 2 ECHO udbyder i dag, udvides fremtidens TV 2 ECHO med reality, fiktion og dokumentarer.

Målet er at skabe en fælles og ensartet identitet for TV 2s ungeindhold, og ECHOs indhold vil udkomme på TV 2 PLAY, på TV 2 ECHOs Youtube-kanal, Tiktok, Facebook og Instagram, på TV2.DK eller på tv-kanalen TV 2 ECHO.

TV 2 ECHO vil udkomme med nye formater – blandt andet fiktionsserier – men der vil også stadig være komedieprogrammer som 'Minkavlerne' og 'Stormester'.

Awardshowet ’ZULU Awards’ transformeres til ’EchoPrisen’.

Selvstændig medierådgiver Keld Reinicke var i sin tid med til at starte ZULU, men han kan ikke genkende meget fra dengang i det nuværende TV 2 ZULU.

Han mener, at det ikke lykkedes kanalen at forblive relevant for unge:

"Det har været hårdt at se på udefra. For man har ikke formået at føre det over i den digitale tid. Man har ikke forstået, at næste generation af unge definerer sig ud fra en digital platform, og har stadig været en tv-kanal, siger han og peger på, at de yngre danskeres medieforbrug har ændret sig meget siden dengang, siger han til TV 2.