Navneskift til stinkende insekt: Denne kendte leder er den nu opkaldt efter

Underholdning

20/02/2023

Foto: David Ong/Pen News
Foto: David Ong/Pen News

Skrevet af Emil B.

Catacanthus incarnatus, som det stinkende insekt hedder, fester sig med afgrøder, er blevet omdøbt til Hitler, da den ligner den nazistiske diktators ansigt.

Berygtet skadedyr

Insektet er hjemmehørende i Sydøstasien og Indien og er kendt for at fortære frugt, bomuld, majs, sojabønner og cashewnødder – og ja stinke helt vildt.

Men nu har folk altså fået en grund til at grine over det lille væsen, da det er blevet omdøbt til dikatoren Adolf Hitler.

Ny tendens at omdøbe insekter til kendte folk

The New Indian Express sagde for nylig, at "Tendensen med at navngive insekterne efter populære personligheder startede for nylig, da Catacanthus Incarnatus blev navngivet Hitler, da det ligner den tyske diktators ansigt."

Andre insektarter er blevet opkaldt efter kendte Bollywoodskuespillere som Amrish Puri og AK Hangal.

Og målet for at navngive insekterne? At skabe skabe interesse for forskningsstuderende ved at gøre undersøgelsen af ​​insekter lettere for identifikation.

Blandet reaktion blandt insektentusiaster

Fotografen Michael Lassle, der så insektet i Langkawi, Malaysia, har været på mærkerne efter det kontroversielle navneskifte, for som han siger: "Vi har ikke brug for Hitler!"

"Jeg gætter på, at der er en vis lighed med en stiliseret Hitler, ligesom der er med en Napoleon Edderkop og Napolen, men forskellige mennesker ser måske forskellige ting i naturen, og jeg foretrækker derfor 'menneskeansigt stinkinsekt' som et øgenavn. Hvis jeg var insektet, ville jeg bestemt ikke lide at blive sammenlignet med Hitler."

David Ong, der fotograferede væsenet i en skov nær Kuala Lumpur, sagde, at Elvis var bedre at sammenligne med, men han tilføjede også, at han "ikke havde noget imod" det nye navn til insektet.

Han sagde: "Det er fint, da det kun er et almindeligt navn, men det er mere nøjagtigt at bruge det videnskabelige navn. Vi kaldte det menneskeansigt uden at henvise til nogen bestemt person."