Japanere tror, din blodtype kan påvirke din personlighed: Se her, om det passer på dig

Underholdning

10/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

At tolke på sin personlighed ud fra eksterne påvirkninger startede for længe siden. Mange har vendt sig mod f.eks. astrologi for at få antydninger af, hvordan ens adfærd kan tolkes ud fra eksterne elementer.

Kan din blodtype sige noget om din personlighed?

Det er der ikke ret mange, der kan svare på, for faktisk ved rigtig mange danskere ikke engang, hvad deres blodtype er.

Alligevel er der en skole, der handler om, hvad din blodtype fortæller om din personlighed. Den kaldes for katsueki-gata. Det kaldes også for den japanske blodtype-personlighedsteori, og det trækker tråde langt tilbage til det gamle Japan.

Japanerne mener, at der er særlige personlighedstræk for hver enkelt blodtype, ligesom der er personlighedstræk, der er knyttet til et stjerntegn.

Dermed hjælper blandt andet blodtyper japanere med at beslutte, om de passer godt sammen med en partner, da visse blodtyper passer bedre sammen end andre.

I Japan er det faktisk lige så almindeligt at blive spurgt om ens blodtype, som det er at blive spurgt til et stjernetegn i Danmark.

Så hvad er det så for nogle træk, de forskellige blodtyper har:

BLODTYPE A

Personlighedstræk: frygtsom, milde manerer, ængstelig, alvorlig, følsom, ansvarlig, høflig, perfektionistisk, samvittighedsfuld, flittig, opmærksom, fattet

Mennesker med denne blodtype beskrives som velorganiserede og ofte som perfektionister. De er generelt ordentlige og ansvarlige. De kan dog være stædige og let føle sig ængstelige eller stressede. De er generelt harmoniske mennesker, der viger tilbage fra konflikter.

40% af den japanske befolkning har blodtype A

BLODTYPE B

Personlighedstræk : Lidenskabelig, uberegnelig, vild, aktiv, fleksibel, nysgerrig, udadvendt, egoistisk, kreativ, uforsonlig, uhøjtidelig

Mennesker med denne blodtype beskrives generelt lidt egoistiske. De er dog også kendt for deres kreativitet. For det meste er de kendt for at have en meget lille grad af koncentration. Mennesker med denne blodtype har en tendens til at gå i gang med projekter, hvorefter de let mister interessen. De vil højst sandsynligt blive nomader, der nægter at blive på ét sted!

BLODTYPE AB

Personlighedstræk : Rationel, afsides, omgængelig, ansvarlig, genert, udadvendt, selvcentreret, charmerende, tilpasningsdygtig, tålmodig, privat

Ved første øjekast kan man tro, at AB-blodtyper blot er en kombination af blodtype A og B! AB-blodtyper er dog faktisk meget nuancere. De kan forveksles med en person med to forskellige sider, de er ofte meget tilpasningsdygtige til forskellige situationer og mennesker!

AB-blodtyper er de sjældneste i Japan! Derfor opnår man ry for at være excentrisk, hvis man har denne blodtype.

BLODTYPE O

Personlighedstræk: Optimistisk, easy going, naturlig leder, selvsikker, viljestærk, arbejdsnarkoman, omgængelig, romantisk, hengiven, ubekymret, usikker, ambitiøs

Mennesker af denne blodtype er naturligt fødte ledere, de er udadvendte og er i stand til at påvirke menneskers "energi". De har en naturlig måde at styre rummet på og er meget indflydelsesrige! Deres personlighedstræk har givet dem ry for at være optimistiske.

Kan du kende dig selv i en af ovenstående kategorier? Og hvis du kan, passer det så med din blodtype?