En gang for alle: Her er den bedste plads i biografen

Underholdning

14/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Har du et sted, du foretrækker at sidde?

Et af de spørgsmål, der for alvor kan bringe sindene i kog, når man skal i biografen, er, hvad man faktisk gerne vil se.

Men derefter dukker så en ny udfordring op: For når man har nået et kompromis i forhold til, hvilken film man køber billet til, skal man til at tage stilling til noget nyt.

Hvor skal man sidde?

Der er uden tvivl mange holdninger til, hvad der er det bedste sæde i en biografsal, men der er faktisk et bestemt sæde, der helt objektivt kan betegnes som det bedste sæde.

Det fortæller Sune Lind Thomsen, der er biografdirektør i Gentofte Kino, til Ritzau Fokus.

Skifter alt efter film

Men det skal jo ikke være nemt, og svaret på, hvad der er den bedste plads i salen kommer blandt andet and på, om du skal se et drama som Oppenheimer, en komedie som Barbie eller måske den nyeste superheltefilm fra Marvel-universet.

Derudover er der også selve salen at tage med i overvejelserne, forklarer Sune Lind Thomsen:

"Det handler også om størrelsen på biograflærredet, rummets størrelse, lydens rumklang, sædernes nakkehøjde, antallet af sæder per kvadratmeter, samt hvilket lydsystem den enkelte film afvikles i. Og ser du en film i 3D ændrer alt dette sig," forklarer han

Lind Thomsen bekræfter, at langt de fleste biografgængere vælger deres sæder ud fra subjektive præferencer, ligesom nogle måske gør det af ren og skær vane.

Men for at finde salens absolut mest optimale plads, må du altså bruge lidt tid på at teste nogle af sæderne først.

Sådan finder du det perfekte sæde

Sune Lind Thomsen forklarer, at du har fundet den perfekte plads til netop dig, når du kan sidde, så lærredet fylder stort set hele dit udsyn, uden du skal dreje hovedet.

Han anbefaler videre, at du tester nogle forskellige steder af i din lokale biograf, så du kan lave noget research rettet specifikt mod dig og dine præferencer.

Men som en tommelfingerregel fortæller biografdirektøren, at det mest optimale sæde, lidt groft sagt, er lidt fremme i salen - en betragtning, som direktør i det internationale filmdistributionsselskab United International Pictures, Michael Berg, er enig i.

Han uddyber Lind Thomsens pointe ved at sige, at man skal sidde omkring en tredjedel tilbage i salen for at få den største oplevelse af at være i biografen. Hvis der for eksempel er 12 rækker i salen, skal man altså sigte efter fjerde eller femte række.

Derudover skal du sørge for at sidde så midt for lærredet som muligt.