Bordet fanger også i Lotto - far måtte holde løfte til søn, da han blev millionær

Underholdning

13/11/2023

Foto: Danske Spil
Foto: Danske Spil

Skrevet af J. Bøgen

Er der nogle løfter, du skal holde, hvis du vinder?

Det er ikke ligefrem en af de klassiske, nordjyske dyder at være rigtig stor i slaget – men måske var det fordi, han var på sommerferie i den anden ende af landet, at en ældre herre fra Nordjylland kom til at love mere væk end godt var, da han midt i ferien fik at vide, at der var en større gevinst på hans femugers Lotto kupon.

”Jeg var på sommerferie på Bornholm med børn og børnebørn, og så ville jeg forny min kupon, som jeg plejer at gøre om fredagen. Og så siger damen på klingende bornholmsk, at der er vundet en præmie på over 5.000 kroner på kuponen,” fortæller manden med et grin.

Det "skæbnesvangre" løfte

Helt tro mod sin nordjyske natur handlede manden først færdig hos købmanden, før han i ro og mag tog hjem til sommerhuset. Her fandt mandens voksne børn pludselig det hele meget spændende.

Sønnen mente bestemt, at gevinsten så måtte være over en million kroner, og så var det, at den ældre nordjyde kom med sit løfte:

”Haha, hvis jeg har vundet over en million, så får du en ny bil,” lød det flot.

Og så kan man jo godt gætte sig til, hvad der skete. Udover en gevinst på 1.000.000 kroner, som blev vundet takket være Lottos ugentlige ekstratrækning Millionærchancen, så bød femugers-kuponen såmænd også på en enkelt række med fire rigtige til en værdi af 60 kroner: Samlet gevinst 1.000.060 kroner og altså tydeligt OVER en million kroner.

”Ja, en million og 60 kroner. Det var meget sjovt. Og min søn syntes, at det var megasjovt. Og jaja, han skal nok få en bil, og det ved han også godt. For en nordjyde, han holder ord!” siger manden, som i parentes bemærket ikke er det mindste ked af den ordning, for han ville uanset hvad, helst bruge pengene sammen med familien.

Om Lotto

Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner.

Den højeste Lotto gevinst nogensinde blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.
Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti – i september 2023 omdøbt til Millionærchancen - som betyder, at der fast hver lørdag bliver trukket lod om to gange 1.000.000 kroner blandt alle ugens spillede rækker.