Zelenskij sender stikpille til Putin: Vi kommer til at vinde

Ukraine-krisen

10/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Zelenskij er overbevist om krigens vinder.

I dag er en stor dag i Rusland. 9. maj er den såkaldte sejrsdag, hvor man fejrer Sovjetunionens sejr over datidens Nazityskland i 1945.

Dagen fejres altid med store parader og taler for at hylde det stærke folk, som havde en stor andel i nazismens fald. I Ruslands hovedstad, Moskva, holder den russiske præsident, Vladimir Putin, tale ved en stor militærparade.

En anden, som også har udtalt sig i dag, er den ukrainske præsident Zelenskij.  Han siger, at det bliver ikke nemt, men Ukraine kommer til at vinde krigen.

»På dagen for sejren over nazismen kæmper vi for en ny sejr. Vejen dertil er svær, men vi har ingen tvivl om, at vi vil vinde,« lyder det i en udtalelse ifølge Berlingske.

Zelenskyj tilføjer, at ukrainerne er et frit folk, der mange gange tidligere har forsvaret deres land og har deres »egen vej«.

»I dag er vi i krig med den indstilling. Vi vil ikke opgive et eneste stykke land, og vi vil ikke opgive et eneste stykke af vores historie,« siger Zelenskyj.

Både Ukraine og Rusland markerer mandag, at det er 77 år siden, at Nazityskland blev besejret. Der stopper enigheden så også.

Putin stræber efter at sejre i den nuværende krig, og det vil som minimum omfatte en annektering af Donbass.

Zelenskij vil som nævnt også gerne sejre. Begge mener desuden også, at de kommer til at netop sejre. Hvem vinderen bliver, må tiden vise.