Mails fra Kreml afslører: Putin har Parkinsons og kræft i bugspytkirtlen

Ukraine-krisen

02/11/22 | 06:35

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Rygter om den russiske leders dårlige helbred har eksisteret i årevis. Særligt under invasionen af Ukraine har rygterne taget til. Nu har en efterretningskilde tæt på Kreml angiveligt bekræftet, at Putin er blevet diagnosticeret med Parkinsons og bugspytkirtelkræft.

Putin lider af både Parkinsons og bugspytkirtelkræft. I hvert fald hvis man skal tro angiveligt lækkede Kreml-spiondokumenter.

Rygter om den 70-åriges dårlige helbred har eksisteret i årevis, da det menes, at han bliver fulgt af et hold læger, der konstant overvåger ham. Det skriver den britiske tabloid-avis Mirror.

I går blev det rapporteret, at Putins inderkreds er bekymret over, at hans "tyndhed og vedvarende hoste" er ved at blive mærkbar og vil blive set af eliterne i Rusland som et "tegn på lederens hurtigt forværrede helbred". Det var Telegram-kanalen General SVR, der bragte historien.

Kanalen har længe hævdet, at Putin lider af kræft på trods af, at Kreml insister på, at han er ved godt helbred.

Præsidenten skulle dog angiveligt have tabt sig otte kilo i de seneste måneder, skriver General SVR.

Nu har en russisk efterretningskilde tæt på Kreml angiveligt bekræftet, at Putin er blevet diagnosticeret med Parkinsons tidlige stadie og kræft i bugspytkirtlen. Ifølge The Sun Online har avisen set notaterne.

De rapporterede e-mails siger også, at der er rygter om, at han nu havde prostatakræft.

"Jeg kan bekræfte, at han er blevet diagnosticeret med Parkinsons sygdom i et tidligt stadie, men det skrider allerede frem," hævdede den russiske kilde.

Kreml-embedsmænd har altid benægtet, at Putin lider af nogen lidelser og fastholder, at han er sund og rask.

Telegram-kanalen General SVR-kanalen har længe hævdet, at Putin lider af kræft, Parkinsons sygdom og en skizoaffektiv lidelse.

Dets påstande kan dog ikke bekræftes.