Nu rabler det for Putin: Her er hans nye mål i Ukraine

Ukraine-krisen

27/10/22 | 09:51

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Da Rusland invaderede Ukraine var det for at "af-nazificere" landet.

Da Rusland invaderede Ukraine, var det for at "af-nazificere" landet.

Nu er russerne så klar med et nyt mål for krigen, og her kan man virkelig begynde at stille spørgmålstegn ved den russiske præsidents mentale helbred, siden han har godkendt det mål.

For næstformanden i det russiske sikkerhedsråd, Alexei Pavlov, siger nemlig i et interview, at målet med invasionen nu at "af-satanisere" Ukraine.

Det skriver vg.no.

Pavlov påstår helt konkret, at "The Church of Satan", som er verdens største organisation af satanister, har spredt sig i Ukraine - og at satanisterne bliver støttet af de ukrainske myndigheder.

Forfald og satanisme

Alexei Pavlov mener også, at den tjetjenske leder, Ramzan Kadyrov, der er Putins nære allierede, har en pointe, når denne argumenterer for, at der er behov for en fuldstændig af-satanisering af Ukraine.

Kadyrov, der tidligere i oktober blev udnævnt til generaloberst i den russiske hær, skriver på sin Telegram-konto, at satanismen i Vesten "åbenlyst arbejder mod Rusland".

Han påstår videre, at traditionelle par (forstået som par bestående af mand og kvinde) får taget deres børn, og at børnene så bliver bortadopteret til homoseksuelle par.

Meldingen fra den tjetjenske leder er ikke ligefrem overraskende, når man tænker på hans holdning til LGBTQ+-personer. Tidligere har han for eksempel påstået, at der ikke findes homoseksuelle mennesker i Tjetjenien, til trods for republikkens cirka 1,4 millioner indbyggere.

I dag har det russiske parlament vedtaget en lov, der udvider det eksisterende forbud mod at promovere "LGBT-propaganda" til børn. Det skriver Reuters. Nu gælder forbuddet alle aldre. Dermed kan enhver handling set som et forsøg på at promovere for eksempel homoseksualitet udløse en bøde.