Vanvittigt skoleskyderi: Seks-årig skyder sin lærer i klasseværelse

Udland

07/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Da et skænderi mellem en lærer og en 6-årig elev udviklede sig, endte det med, at den 6-årige skød og sårede sin lærer. Det skete på en skole i Newport News i Virginia fredag.

Det skriver AP News.

Det er selvfølgelig utroligt sjældent, at et skoleskyderi involverer en 6-årig. Loven i Virginia gør det ligeledes svært at straffe en 6-årig for en sådan forbrydelse.

For ikke-amerikanere er det vigtigste spørgsmål i sagen nok ikke, hvorfor eleven gjorde, som han gjorde, men mere, hvordan eleven havde adgang til et skydevåben.

Ingen elever blev såret ved skyderiet på Richneck Elementary School. Det oplyser politiet.

Den sårede lærer, der er en kvinde i 30'erne, fik livstruende skader. Hendes tilstand er dog stabiliseret sidst på eftermiddagen.

Politiet udtalte i forbindelse med en pressesamling, at der ikke var en situation, hvor nogen gik rundt på skolen og skød. Men samtidig slog politiet fast, at skuddet ikke var et uheld. Eleven og læreren var sammen i klasseværelset, da eleven valgte at skyde læreren.

Politiet oplyste, at drengen havde en pistol med sig ind i klasseværelset. Nu forsøger efterforskerne at finde ud af, hvor han havde fået fat i den.

Derudover oplyste politiet ikke om yderligere detaljer vedrørende skyderiet, skænderiet eller hvad der skete inde på skolen.

Newport News er en by med omkring 185.000 mennesker i det sydøstlige Virginia kendt for sit skibsværft, som bygger USAs hangarskibe og andre amerikanske flådefartøjer.