Skulle være romantisk gestus - nu er et helt land på jagt efter ham

Udland

27/06/2023

Foto: Screenshot, @g_singiuliano / Twitter
Foto: Screenshot, @g_singiuliano / Twitter

Skrevet af J. Bøgen

Der er visse ting, man IKKE bør gøre i kærlighedens navn ...

https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-06-27-turist-vaekker-vrede-ved-at-ridse-kaerestes-navn-i-colosseum

"And I'll do anything for looooove ..."

Alle kender Meat Loafs kærlighedssang, men en turist i Italien burde lige have husket den anden del af titlen på sangen.

For med ordene "but I won't do that" viser Meat Loaf også, at der trods alt er grænser for, hvad han vil gøre for kærlighed - og det er var præcist, hvad turisten burde have husket.

For det, der nok var tænkt som en romantisk gestus, har nu gjort ham til en af de mest forhadte og eftersøgte mænd i Italien.

Han valgte nemlig at ridse sin kærestes navn ind i en sten. Der er ikke i sig selv slemt, men når du så hører, at stenen var en del af Colosseum i Rom, kan du nok godt forstå italienernes opstandelse.

Italiens kulturminister, Gennaro Sangiuliano, opfordrer sågar til, at manden bliver "identificeret og straffet", efter at han blev filmet, mens han ridsede sin forlovedes navn ind i det næsten 2000 år gamle amfiteater.

Det skriver CNN.

Stor bøde i vente

Ifølge det italienske medie Ansa, ridsede turisten "Ivan+Haley 23" ind i stenen, men selvom vi altså godt kan gå ud fra, at manden hedder Ivan til fornavn, så er han endnu ikke blevet identificeret.

Såfremt han bliver fundet og dømt, risikerer han imidlertid en bøde på op til 150.000 euro - 112.000 kroner.

Det kan endda gå endnu værre for romantikeren, da han faktisk også risikerer hele fem års fængsel.

Det er faktisk ikke første gang, en lignende hændelse finder sted. I 2020 blev en irsk turist anklaget for at ridse sine initialer ind i Colosseum, og for nogle år tilbage blev en russisk turist idømt en bøde på 20.000 euro - knap 149.000 kroner - for en lignende handling.