'Putins mor' er død

Udland

06/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Vera Putina er død. Det skriver blandt andre den britiske avis The Telegraph. Hun blev 96 år gammel.

Vera trådte for første gang frem i offentligheden i 1999. Her hævdede hun, at hun var Vladimir Putins biologiske mor.

Ifølge oplysningerne blev hun født den 6. september 1926 i Rusland. I sine ungdomsår forelskede hun sig i en bilmekaniker ved navn Platon Privalov og blev senere gravid.

Det viste sig dog, at han allerede var gift, og Vera frygtede, at han ville stjæle hendes barn for at opfostre det sammen med sin kone.

Veras søn skulle være kommet til verden den 7. oktober 1950 - præcis to år før Putins officielle fødselsdag. Hun kaldte ham "Vova".

Senere, da hun giftede sig med en soldat fra Georgien, skulle hendes mand have insisteret på, at de skulle finde et andet sted til "Vova".

Vera sendte derfor angiveligt sin søn til sine forældre i Rusland. På det tidspunkt var drengen kun ni år gammel. Året efter blev han sendt til et børnehjem og blev senere adopteret af det.

Den russiske præsident har dog skrevet i sin bog "First Person", at han blev født og opdraget i St. Petersborg af sin mor Maria og sin far Vladimir. Han hævdede også, at begge forældre døde som følge af kræft hen imod slutningen af 90'erne.

Ifølge The Telegraph har det været vanskeligt at verificere Putins barndom, primært fordi han stort set har været den eneste kilde.

Kreml har hele tiden benægtet, at Vera Putina er Putins mor.

Vladimir Putin selv har ikke kommenteret på Vera Putinas død.