Pilot sigtet for 83 mordforsøg: Prøvede at slukke motorerne i luften

Udland

24/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Han var ikke på arbejde, men var alligevel i cockpittet.

En pilot er blevet tiltalt for 83 tilfælde af drabsforsøg, efter at han angiveligt forsøgte at styrte ned med et passagerfly under en flyvning søndag aften.

Den mistænkte sad i cockpittet på et Alaska Airlines-fly bag kaptajnen og førstebetjenten, ifølge en erklæring fra flyselskabet. Han var ikke på arbejde.

Et bookingdokument fra politiet navngav den mistænkte som Joseph David Emerson, 44 år, skriver BBC.

Flyet var på vej fra Everett, Washington, til San Francisco, Californien, med 80 passagerer ombord.

Det blev omdirigeret til Portland, Oregon, og den mistænkte blev tilbageholdt uden modstand, sagde embedsmænd.

I en erklæring sagde Alaska Airlines, at den ledige pilot rejste i cockpittet, da han "forgæves forsøgte at forstyrre driften af ​​motorerne".

Vild melding fra pilot til kontroltårn

Besætningsmedlemmer på Alaska Airlines Flight 2059 rapporterede hændelsen til flyvekontrollen.

I en optagelse af flyvekontrolkommunikation blev en af ​​piloterne hørt sige: "Vi har den fyr, der forsøgte at lukke motorerne fra cockpittet, og han lyder ikke som om han forårsager noget problem bagi lige nu."

"Jeg tror, ​​han er faldet ned," tilføjede piloten. Han anmodede om politiets tilstedeværelse "så snart vi kom på jorden og parkerede".

Flyet, drevet af Horizon Air, skulle efter planen lette kl. 17.25 lokal tid og ankomme til San Francisco kl. 19.30.

Flyet blev dog omdirigeret til Portland og lettede til sidst derfra til dets påtænkte destination kl. 19:18.

Kaldte det "medicinsk nødsituation"

Passageren Aubrey Gaveello fortalte ABC News, at de ombordværende ikke vidste, at der var noget galt med flyet, indtil stewardessen meddelte, at flyet skulle lande med det samme, senere med henvisning til en medicinsk nødsituation.

Fru Gavello fortalte forretningen, at hun hørte en stewardesse sige til den mistænkte: "Vi kommer til at klare os, det er okay, vi får dig ud af flyet."

"Så jeg troede virkelig, det var en alvorlig medicinsk nødsituation," sagde hun.

En anden passager fortalte forretningen, at situationen blev håndteret professionelt, og passagererne var ikke klar over krisen.

I en erklæring sagde Alaska Airlines, at alle passagerer om bord var i stand til at rejse på et senere fly.

"Vi er taknemmelige for den professionelle håndtering af situationen af ​​Horizon-flybesætningen og værdsætter vores gæsters ro og tålmodighed under hele denne begivenhed," tilføjede flyselskabet.

Hændelsen er nu ved at blive undersøgt af Port of Portland Police Department og FBI, siger Alaska Airlines.

FBI er på sagen

I en erklæring bekræftede FBI, at det efterforskede og sagde, at det "kan forsikre den rejsende offentlighed om, at der ikke er nogen vedvarende trussel relateret til denne hændelse".

Ud over anklagerne om mordforsøg står hr. Emerson også over for 83 tilfælde af hensynsløs fare og en anklage om at bringe et fly i fare. Han blev anbragt i Multnomah County Detention Center, mens efterforskningen fortsætter.

Embedsmænd sagde, at de var usikre på, hvornår han ville blive stillet i retten.

I mandags sendte Federal Aviation Administration vejledning til amerikanske luftfartsselskaber om, at hændelsen "ikke på nogen måde var forbundet med aktuelle verdensbegivenheder".