Pensionist anklaget for cyberkriminalitet: Ejede ikke engang en computer

Udland

11/8/22 | 08:10

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

En 73-årig kvinde fra Malaga i Spanien blev indkaldt til en retssag, hvor hun stod anklaget for cyberkriminalitet. Hun kunne dog mønstre det perfekte alibi. Hun ejede simpelthen ikke en computer.

Den underlige sag startede, da kvinden fik stjålet sine personlige papirer. De personer, der havde fået fat i kvindens identifikationspapirer besluttede sig for, at åbne to konti ved online bookmakere.

Svindlerne brugte således den 73-årige kvindes identifikationspapirer til kontoen, men en anden kvindes kreditkort til at betale for gildet. Den anden kvinde havde heller ingen viden om den svindel, de begge blev udsat for.

I stedet opdagede hun, at hendes kort blev brugt på hos en online bookmaker, og rapporterede derefter hvad der skete.

Undersøgelserne pegede derfor i retningen af den 73-årige kvinde, hvis personlige papirer var blevet brugt til at oprette de to konti. Derfor stod hun pludselig med en anklage om, at hun var den formodede svindler.

Sidenhen modtog hun en indkaldelse til en retssag uden at vide noget om, hvad hun reelt var anklaget for.

Efter at have fået hjælp fra en advokat, besluttede den 73-årige kvinde at anmelde en sag til politiet om identitetstyveri. Samtidig blev forsvaret for kvinden, at hun hverken havde IT-kompetencer eller ejede en computer. Hun forstod knap nok, hvordan man startede WhatsApp, når hun skulle snakke med sin familie på sin telefon.

Dommeren i den pågældende sag valgte herefter at droppe sagen mod den 73-årige pensionist.