På moderens opfordring: Video fanger pige i at stjæle pung i kirken

Udland

23/05/2024

Foto: Screenshot, @TheTrendsmith408 / YouTube
Foto: Screenshot, @TheTrendsmith408 / YouTube

Skrevet af J. Bøgen

Er intet da helligt mere?

Hvis man bevæger sig rundt i i det offentlige rum, må de fleste vide, at der er en risiko for, at man kan blive offer for tricktyveri og lommetyveri.

Men af alle steder vil de fleste nok regne med, at deres ting er sikre, når de befinder sig i en kirke i gang med at bede til Gud.

Tro om igen ...

I en overvågningsvideo fra en kirke i Honduras ser man en lille pige række hånden ned i en taske, der tilhører kvinden på bænken foran pigen.

Pigens mor ser desuden ud til at opildne pigen til tyveriet, og da først pigen får fat i offerets værdigenstande (det er svært at se, hvad det er ud fra optagelsen), forlader både mor og datter kirken i al hast.

Videoen blev lagt på de sociale medier, og det satte i den grad sat sindene i kog. Siden er videoen dog blevet slettet.

Håber på identificering

Hele scenariet fandt sted i Gudadalupe-kirken i Honduras' hovedstad Tegucigalpa, hvor deltagerne i kirken deltager i en katolsk messe.

På et tidspunkt rejser sognebørn sig, og det er, når den mindreårige på moderens anvisning tager noget op af pungen på personen foran dem.

Da ofrets ejendele bliver stjålet, forlader begge hurtigt stedet.

I et land som Honduras, hvor religion betyder langt mere for befolkning end mange andre steder, har det for alvor vakt harme og forargelse, at nogen kan finde på at bruge en så hellig tid til den slags kriminalitet - og så, at moderen endda virker til at lære sin datter, hvordan det skal gøres.

Billederne taget af sikkerhedskameraer har skabt forargelse blandt sognebørn og samfundet generelt.

Det er håbet, at kvinden og hendes datter med sikkerhedsvideoen kan identificeres, og at myndighederne vil nå frem til en løsning på sagen.

Kilde: El Heraldo