Første angreb afværget: OL-tragedie stoppet i opløbet

Udland

23/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Værtslandet er i højeste beredskab.

Hele sportsverdenen gør klar til en sommer af de helt store.

For det første er der EM i fodbold, Tour de France, Wimbledon og en masse andre faste sommerlige begivenheder, men netop i år er der også OL.

Det bliver afholdt i Frankrig i år, og forberedelserne er i fuld gang, ligesom den olympiske flamme også er godt på vej rundt i verden under sin traditionelle tur, inden flammen skal bruges til at markere starten på de olympiske lege.

Men allerede inden OL overhovedet er gået i gang, er det føste voldelige angreb blevet afværget.

Det skriver den franske indenrigsminister, Gérald Darmanin på X.

Optog i sigtekornet

Ifølge opslaget er en person blevet anholdt under mistanke for at have planlagt en voldeligt angreb mod et optog i forbindelse med den olympiske fakkelstafet.

Angrebet skulle have været planlagt til at blive udført i den sydvestlige franske by Bordaeux, men det lykkedes altså myndighederne at stoppe det.

I opslaget på X skriver den franske indenringsminister:

"Tak til politibetjentene og mere generelt til alle ministeriets agenter, som sørger for sikkerhed under denne populære fejring med bemærkelsesværdig professionalisme og engagement."

Stor frygt for angreb

Det er Frankrigs hovedstad Paris, der danner ramme om de olympiske lege, men hele Frankrig er på stikkerne inden den store begivenhed.

Frankrigs nationale sikkerhedsniveau er hævet til det højeste niveau: Nødsituation ved angreb.

Det skete efter terrorangrebet i Moskva, som terrororganisationen IS tog ansvaret for.

Tidligere har terrorforsker og ph.d. i militant islamisme, Tore Hamming, overfor DR vurderet, at netop OL vil være et "drømmemål" for IS.