Naturbrande hærger i Grækenland: 18 danskere evakueret

Udland

02/07/2024

Naturbrand i Grækenland i 2021. Arkifvfoto: Shutterstock
Naturbrand i Grækenland i 2021. Arkifvfoto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Premierministeren advarer om, at det kan blive en særligt farlig sommer.

Opdateret d. 2. juli kl. 8:45: De evakuerede danskere har fået lov til at vende tilbage til deres opholdssteder, da de græske myndigheder vurderer, det er sikkert.

Sidste år blev talrige danske turister evakueret som følge af voldsomme naturbrande i Grækenland - og nu tyder det på, at vi er på vej ind i en lignende situation.

18 danskere er nemlig blevet evakueret som følge af en skovbrand på øen Kos, hvor en skov i Kardamena-området står i flammer.

Det er rejseselskaberne TUI og Spies, der evakuerer danskerne, og det begyndte mandag aften:

"Myndighederne har for halvanden times tid siden eller to besluttet at udvide det område, som folk skal flyttes fra. Det er blandt andet et af de områder, hvor nogle af vores gæster befinder sig," siger kommunikationschef i TUI Mikkel Hansen mandag aften til Ritzau ifølge DR.

Premierminister advarer om farlig sommer

Mandag var den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis, ude med en advarsel om, at hans land kigger ind i en farlig sommersæson, når det gælder risikoen for naturbrande.

Grækenland har nemlig været præget af en usædvanligt tidlig og langvarig hedebølge, ligesom stærke vinde har bidraget til at omdanne naturen til noget, der minder om optændingsbrænde.

Alene den forgangne weekend brød flere brande ud rundt omkring i landet, inklusive to omkring hovedstaden Athen, og mere end 100 brandfolk, 11 brandslukningsfly og 5 helikoptere har været sat ind for at bekæmpe brandene på øerne Kos og Chios.

"Det bliver en sommer, der forventes at blive særligt farlig - de sværeste tider er stadig foran os," sagde premierministeren til sit kabinet ifølge Reuters.