Foreslår at lade immigranter kæmpe mod hinanden i bure: Er Trump gået fra forstanden?

Udland

24/06/2024

Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hans argument er, at immigranter er "hårde", "kommer fra fængsler" og er "modbydelige og slemme".

Man kan sige meget om den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump.

Men uanset, hvad man mener om ham, er han en guldgrube af en anden verden, når det kommer til citater, der egner sig til nyhedsartikler.

Og nu virker han til, om muligt, at have taget sin hårde retorik til et helt nyt niveau, når det kommer til immigranter.

Netop immigration var et af Trumps kernepunkter i valgkampen op til valgene i 2016 0g 2020, og han er i gang med at gøre netop immigration til en afgørende faktor i valgkampen inden præsidentvalget til november.

I weekenden fortalte Trump så i en tale til kristne konservative, at han har foreslået at lave underholdning ud af at slås mod hinanden i bure.

Helt præcist skulle han have luftet ideen for Dana White, som er den øverste chef for den kampsportsunion, der hedder Ultimate Fighting Championship, UFC.

Det skriver The New York Times.

Slås i bure

Hvis du ikke lige kender UFC, så er det verdens største forbund i den kampsport, der hedder MMA, Mixed Martial Arts.

Det går i grove træk ud på, at to personer går ind i et ottekanten bur og så ellers skal forsøge at vinde - enten ved at slå modstanderen ud, eller ved at få vedkommende til at overgive sig.

Trumps argument for, at immigranter er oplagte kandidater til kampsport, er, at de er "hårde", "kommer fra fængsler" og er "modbydelige og slemme".

"Jeg sagde: "Dana, hvorfor starter du ikke en liga for migrantkæmpere? Og har din liga med almindelige kæmpere, og så får du mesteren fra din liga – de bedste kæmpere i verden – til at kæmpe mod migranternes mester". Jeg tror, at migrantfyren måske ville vinde. Så hårde er de," sagde Donald Trump ifølge det amerikanske medie.

Dana White skulle imidlertid ikke have syntes særligt godt om idéen.