Mor lader sine børn drikke kaffe og gå rundt uden sko: Jeg praktiserer en "fri" opdragelse

Udland

16/11/22 | 14:10

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Ville du lade dit barn drikke kaffe?

En mor til fire har beskrevet sine kontroversielle opdragelsesteknikker. Her lader hun sine børn leve uden grænser. De kan både drikke kaffe, gå barfodet og lege udenfor i regnen.

Det skriver The Mirror

Mara Doemland, 29, siger, at hun bruger en blanding af forældrestile til at opdrage sine børn.

Hun ønsker ikke, at de bliver begrænset i, hvad de gør.

Den hjemmegående mor går selv barfodet, så meget hun kan, og tillader sine børn - Emmy på ni, Murphy på syv, Ripley på fem og Indy på to - at gøre det samme, hvis de ønsker det.

Mara opfordrer dem til at lege ude i regnen og begrænser ikke, hvad de kan spise ved måltiderne, hvilket betyder, at de med stor sandsynlighed vælger at spise frugt og grøntsager selv, hævder hun.

I strid med de konventionelle normer har Mara endda ladet sin datter, Emmy, barbere sit eget hår af, og hvis hendes drenge vil have lyserøde kjoler på, har hun det fint med det.

Må drikke kaffe

Mara, der er fra Corpus Christi, Texas, USA, sagde: "Jeg er en barfodet person og har stærke fødder. Jeg lader mine børn gå barfodet, hvis de vil, medmindre fortovet er for varmt. Emmy og Indy elsker at være barfodede."

Hun fortæller videre:

"Jeg lader dem drikke kaffe, hvis de vil prøve det, men de drikker det ikke, som voksne gør. De lever ikke af shots af espresso hele dagen."

Og det mener Mara kun er positivt: 

"Denne form for forældreskab har reduceret deres sukkertrang," fortæller hun blandt andet. 

"Jeg er ikke enig i at begrænse mad til mine børn. Jeg ønsker ikke, at de skal have et negativt forhold til mad. Jeg sørger for, at al mad er tilgængelig for dem, og kategoriserer ikke visse fødevarer som 'særlige'. De har mindre lyst til søde sager, hvis det hele er tilgængeligt for dem."

Startede ikke så frit

.Mara har gradvist opbygget sin egen "frisindede"-stil som forældre efter at have fået Emmy som kun 19-årig. Hun fortæller, at da hun først blev mor, var hun streng, og så lærte hun at give sine børn lov til at træffe deres egne valg.

"Jeg var ond og havde ingen tålmodighed, da jeg første gang fik Emmy," forklarer hun.

Mara lader også sine børn spise sand og hvad de ellers finder. 

"Børn putter altid ting i munden, så jeg stopper dem ikke i det. De må spise sand, og så de selv kan regne ud, at det ikke smager godt," fortæller hun.

Behøver ikke deles

Mara og hendes partner, Christopher Mareth, 36, opfordrer også deres børn til at klæde sig, som de vil.

"Vi ønsker, at de skal være komfortable og gå i det, der gør dem glade," sagde Mara.

"Emmy har barberet hovedet og er kun iført sort og overdimensioneret tøj i øjeblikket. Vi lader vores drenge gå i kjoler, hvis de vil."

Mara tvinger heller ikke sine børn til at dele, og hun synes, det er vigtigt for dem at have tid for sig selv.

"Hvis en af ​​mine børn leger med noget, og en anden også vil lege, tvinger vi dem ikke til at dele, hvis de ikke vil. Som voksne vil vi ikke altid dele ting, så jeg synes ikke, det er noget, børn skal gøre." fortæller hun afsluttende.