Mekaniker afslører: Derfor må du aldrig skubbe bilen i gang

Udland

07/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Han mener fortæller også om farerne ved at bruge startkabler til at starte et dødt batteri

En mekaniker har afsløret, hvorfor du aldrig bør skubbe din bil i gang.

Det skriver The Sun

Craig, fra Walsall Wood Tire & Service i Walsall, West Midlands, uploadede en video til det sociale medie TikTok, der forklarer farerne ved at bruge "arkaiske" metoder til at få din bil i gang.

Skubbe bilen i gang

Motoreksperten sagde:

"At jump starte en bil eller skubbe den i gang vil sætte dobbeltmassesvinghjulet under meget mere stress, end det oprindeligt var bygget til at klare. Det vil få det til at blive slidt meget hurtigere."

Dobbeltmassesvinghjulet (DMF) er en komponent, der oftest findes i dieselbiler eller benzinmodeller med højt drejningsmoment.

Den er designet til at tillade jævne gearskift og motorstarter, samt at reducere belastningen på drivlinjen af ​​motorens vibrationer.

Ikke bruge startkabler

Jumpstart af motoren kan forårsage en pludselig stigning i drejningsmomentet, som risikerer at beskadige din DMF.

Som Craig fortsatte med at afsløre, kan det blive dyrt at få sådan en udskiftet.

Han advarede også mod at bruge startkabler til at få din bil tilbage til livet. Ifølge Craig er der for mange faktorer, der kan forårsage et problem i processen, herunder tilstanden af ​​både din motor og den bil, som giver strømmen til bilen.

"Der er en million og en variabel, der kan gå galt der og forårsage spændingsspidser, hvilket resulterer i en fejlbehæftet ECU [hovedcomputersystemet i din bil]. Så den bedste måde at starte en bil med et fladt batteri er enten at oplade det eller skifte det."