Ukrainer mistede sin hund under flugt: Genforeningen får dine øjne til at flyde over

Kæledyr

07/08/2023

Foto: TikTok
Foto: TikTok

Skrevet af Magnus Møller

Da krigen brød ud, sluttede Viktoriia Zalis' liv i Kiev brat. En dag efter den russiske invasion af Ukraine, flygtede kvinden til Polen med sin søde Malteser ved navn Waffles. Men skæbnen skulle snart adskille dem. Først måneder senere blev hunden og dens ejer genforenet.

"Vi forlod Ukraine på krigens anden dag med en lille rygsæk, fordi vi troede, at vi snart ville vende hjem," fortalte den unge kvinde fra Ukraine i en samtale med Newsweek denne uge.

"Vi rejste i 35 timer til Polen, heraf 17 timer ved den polske grænse. Inden vi nåede grænsen, begyndte nogen at skyde, og vi løb ind i skoven, hvor mange mennesker slap deres hunde løs i skoven."

Under flugten lykkedes det hende at få Waffles, hendes hund, sikkert over grænsen til Polen. Men der opstod hurtigt et nyt problem. Waffles manglede en nødvendig vaccination for at kunne fortsætte til USA.

En proces, der burde have været hurtig, tog uventet lang tid. Til sidst fløj Viktoriia Zalis til Amerika, men uden Waffles.

De to venner var adskilt i to måneder. Mens Zalis fandt et nyt hjem i Miami, blev Waffles passet i Polen.

"Jeg ledte længe og fandt endelig en frivillig, der bragte ham til mig," sagde Zalis.

Men Waffles blev sendt til New York i stedet for Florida. Det var dog ikke en hindring for ejeren, som personligt hentede sin Malteser i lufthavnen.

Mødet var først lidt underligt. Mens Zalis var lykkelig over at se sin pelsede ven igen, kiggede Waffles forvirret på hende. Han genkendte tilsyneladende ikke sin ejer med det samme. Men da han snusede til "den fremmede", ændrede alt sig, og han kastede sig i glæde over sin ejer.

Dette rørende øjeblik - inklusive den korte forvirring - blev fanget på video og delt på TikTok sidste måned.

Over 1,1 millioner mennesker har siden da glædet sig over genforeningen. Både Zalis og Waffles begyndte at tilpasse sig deres nye liv i USA, og den lille Malteser blev en elsket del af Zalis' hverdag.

Mens Zalis arbejdede på at etablere sig i USA, og Waffles blev en internetstjerne, fortsatte konflikten i Ukraine. Zalis var stadig bekymret for sine kære i Ukraine og brugte sin platform til at fremme støtte til ukrainske flygtninge.