Løsladt mod kaution: Her er Donald Trumps "forbryderfoto"

Udland

25/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Ekspræsidenten har selv delt det på X med en besked til sine følgere.

Selvom den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, efterhånden virker til at bruge mere tid i retssale end ude i resten af verden, har han aldrig fået taget et forbryderfoto, et såkaldt mugshot.

Før nu.

For i går lokal tid meldte Trump sig nemlig til myndighederne i forbindelse med sigtelsen for forsøg på valgsvindel, og i den forbindelse blev han både registreret som fange P01135809 og taget det famøse billede i Fulton County i Georgia.

Efterfølgende er billedet blevet offentliggjort, og Trump selv har også delt det på det sociale medie X (tidligere Twitter) med en besked til sine følgere. Artiklen fortsætter under opslaget.

Knap 1,4 mio. kroner i kaution

Trump er på fri fod igen, efter han betalte kaution på 200.000 dollars - det svarer til knap 1,4 millioner danske kroner.

Udover aftalen om kaution, som var blevet indgået på forhånd, har Trump også forpligtet sig til ikke at true øvrige tiltalte i sagen, ligesom han heller ikke må gå efter vidner på for eksempel sociale medier.

I fængselsdokumenterne beskrives Trump som 190,5 centimeter høj, og han vejer 97,5 kilo. Han har blå øjne og blond eller "jordbærfarvet" hår, fremgår det videre af fængslets oplysninger, skriver CNN.

Distriktsanklager Fani Willis, som fører sagen, har tidligere anmodet om, at alle tiltalte stilles for retten i Fulton County til marts næste år, men siden har hun ændret den anmodning, så hun nu gerne vil have sagen for retten allerede i oktober i år.

En dommer i Fulton County godkendt, at sagen mod en af de øvrige tiltalte, Kenneth Chesebro, kan begynde 23. oktober 2023, men det gælder altså foreløbig kun Kenneth Chesebros del af sagen.