Sendte en 'gave' til Trump: Nu har hun fået 22 års fængsel!

Udland

19/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

En kvinde, der sendte et brev til den tidligere amerikanske præsident Donald Trump, er blevet idømt næsten 22 års fængsel. Efter hendes løsladelse vil hun fortsat være under tilsyn af retssystemet. Det meddelte det amerikanske justitsministerium torsdag.

Ifølge ministeriet har den nu 55-årige kvinde med både canadisk og fransk statsborgerskab indrømmet, at hun i september 2020 fremstillede ricin i sit hjem i Quebec, Canada. Hun sendte derefter breve med giften til Det Hvide Hus og til retshåndhævende myndigheder i den amerikanske delstat Texas.

Kvinden havde ifølge ministeriet siddet i fængsel i Texas i flere uger i 2019. Hun påstod, at retshåndhævende myndigheder var ansvarlige for hendes fængsling.

Derudover havde hun ifølge yderligere oplysninger udtrykt kritik af Trump på sociale medier. I brevet til den daværende præsident opfordrede hun republikaneren til at trække sit kandidatur til præsidentvalget i 2020 tilbage.

Brevet til Trump blev dengang opsnappet. Den fængselsstraf, som kvinden nu er blevet idømt, er en del af en aftale med anklagemyndigheden, som en domstol nu har godkendt.

Breve indeholdende den yderst giftige ricin blev tidligere sendt til den tidligere præsident Barack Obama (62) og den tidligere borgmester i New York, Michael Bloomberg (81), i 2013.

Ricin kan være dødelig selv i små mængder.