Nye anklager mod Donald Trump: Beskyldes for flere forseelser

Generelle nyheder

29/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

De nye anklager kan komme til at påvirke det amerikanske valg i 2024.

Den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, er blevet anklaget i flere tilfælde vedrørende medtagelse af hemmelige regeringsdokumenter.

Det skriver Tag24

Dette fremgår af et retsdokument, der blev offentliggjort torsdag (lokal tid). Udover Trump og hans assistent, Walt Nauta, er en tredje anklaget blevet inddraget i sagen.

Slettet fotos fra kamera

I den opdaterede anklageskrift bliver Trump blandt andet beskyldt for at have bedt en medarbejder om at slette kamerabilleder fra hans ejendom i Florida for at hindre efterforskningen. Desuden nævnes Trumps assistent, Carlos De Oliveira, for første gang som medvirkende.

Trump blev først anklaget i juni i denne sag, da han opbevarede regeringsdokumenter med den højeste grad af fortrolighed på sin ejendom Mar-a-Lago i Florida og ikke returnerede dem efter anmodning.

I begyndelsen af august 2022 ransagede FBI Trumps villa og beslaglagde flere sæt dokumenter, der blev betragtet som strengt hemmelige. Republikaneren erklærede sig ikke skyldig ved en retssag i juni i Miami.

Valgåret 2024: Donald Trump står over for flere retssager

Retssagen forventes at begynde den 20. maj 2024, hvilket falder midt i valgkampen op til det næste præsidentvalg tidligt i november 2024.

Trump har planer om at stille op igen. Han står over for flere retssager i valgåret.

Trump forventer også at blive anklaget en tredje gang i forbindelse med præsidentvalget i 2020 og belejringen af ​​det amerikanske kongresbygning den 6. januar 2021.

I ugerne efter valget i 2020 skabte han stemning med falske påstande om, at sejren var blevet stjålet fra ham på grund af massiv valgsvindel.

En særlig undersøger leder undersøgelserne i begge sager. Den voksende liste over anklager mod Donald Trump har skabt stor opmærksomhed og spænding omkring den tidligere præsidents fremtidige politiske karriere. Med valget i 2024 på horisonten er situationen særligt kritisk for Trump, da de retlige udfordringer kan kaste lange skygger over hans planer om at vende tilbage til Det Hvide Hus.

Erklærer sig uskyldig

Trump har ikke taget let på anklagerne og har gentagne gange erklæret sin uskyld. Han insisterer på, at hele forløbet er politisk motiveret for at forhindre hans comeback i politik. Hans tilhængere har bakket ham op og hævder, at anklagerne er en del af et forsøg på at underminere hans popularitet og bevægelsen, der støtter ham.

På den anden side mener kritikere, at de alvorlige anklager mod Trump er berettigede og bør efterforskes grundigt. De ser anklagerne som en alvorlig underminering af retsstaten og landets demokratiske værdier. De argumenterer for, at ethvert forsøg på at manipulere eller forhindre efterforskningerne bør mødes med konsekvenser.

Den kommende retssag, der forventes at starte i maj 2024, vil uden tvivl tiltrække stor opmærksomhed fra medier, politiske kommentatorer og offentligheden generelt. Trumps forsvarere vil forsøge at afvise anklagerne, mens anklagemyndigheden vil arbejde hårdt for at bevise hans skyld.

Vigtige resultater

Uanset resultatet af retssagen vil Donald Trumps politiske fremtid blive påvirket. Hvis han bliver erklæret skyldig, kan det få store konsekvenser, herunder tab af stemmeret og evnen til at stille op til offentlige embeder. Hvis han derimod frikendes, vil det styrke hans position og politiske image, hvilket kan få stor indflydelse på valget i 2024.

Ud over de retssager, der allerede er undervejs, er der også spekulationer om mulige yderligere anklager mod Trump i forbindelse med præsidentvalget i 2020 og kapitol-angrebet i 2021. Det vil tilsyneladende være en lang og udfordrende retlig kamp for den tidligere præsident.

Imens afventer verden resultatet af retssagen og følger nøje med i den politiske udvikling i USA. Donald Trumps skæbne vil fortsætte med at være et af de mest diskuterede emner i både nationale og internationale medier, og den politiske arena vil forblive spændt i lyset af de alvorlige beskyldninger mod en tidligere præsident.