Lastbilchauffør stoppede midt på vejen - og blev hyldet som helt af børnefamilie

Udland

21/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

"Jeg er her for at beskytte jer," sagde lastbilchaufføren, da han kom hen til den chokerede børnefamilie.

Den svenske familiefar Robert Gullström måtte trille ind i vejkanten og stoppe sin bil, da det venstre baghjul punkterede midt på motorvejen.

De andre trafikanter kom susende forbi med den normale høje hastighed, mens Robert Gullström stod og forsøgte at skifte det flade bildæk med reservedækket fra bagagerummet.

Familien var på vej fra Karlstad til Västerås i det centrale af Sverige, da de mistede luften i det ene bildæk, og nu stod mandens partner og lille datter på en skråning ude på motorvejen.

De kiggede nervøst på Robert Gullström, der havde travlt med at bikse med bilen og samtidig holde øje med de andre biler på motorvejen.

Han måtte med jævne mellemrum tage et spring ind til siden, da den travle fredagstrafik ikke lod til skænke den strandede familie mange tanker.

"Jeg stod bare en halv meter væk fra dem," forklarer Robert Gullström til Aftonbladet med henvisning til de ubetænksomme bilister på vejen.

Lastbilen fra himlen

Midt ude på vejen sad Urban Johansson bag rattet på sin lastbil, og han fik øje på familien med den døde bil i vejkanten.

Først tændte han for katastrofeblinket på sit store og tunge køretøj, så sprang han ud på vejbanen for at sige til Robert Gullström, at det var farligt med sådan et dækskifte lige midt i fredagstrafikken.

"Jeg er her for at beskytte jer," sagde chaufføren til familiefaren, der nu ikke behøvede at holde styr på trafikken, men kunne koncentrere sig om at få skifte dækket.

Nu gik det hurtigt for Robert Gullström med at få reservehjulet på køretøjet, og han har senere sendt nogle blomster og noget chokolade til den betænksomme lastbilchauffør.

"Han er en af dagligdagens helte. En stor tak til ham. Det var fredag eftermiddag, så han ville vel også bare hjem," sagde Robert Gullström til Aftonbladet.

Selv forklarede Urban Johansson til avisen, at han blev vred over at se, at så mange af de andre bilister ikke sænkede farten, mens bare drønede forbi den farlige situation i vejkanten.

"Jeg blev vred og følte, at jeg var nødt til at stoppe for at beskytte ham. Det var et let valg," sagde Urban Johansson.