92-årig nordsjællænder snydt af falsk barnebarn

112

20/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kan du hjælpe med at finde svindleren?

Det seneste år har der være skrevet side op og side ned om svindlere, der forsøger at franarre intetanende danskere deres hårdt tjente og opsparede kroner og ører.

De skruppelløse kriminelle har desværre for vane at rette deres opmærksomhed mod de "svageste" i samfundet, i hvert fald når det kommer til at tro på det bedste i mennesker og måske ikke er så godt med på den tekniske motorvej.

Netop sådan en sag endte tirsdag aften med, at en 92-årig mand fra Nordsjælland blev narret af et falsk barnebarn.

Det skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Sendte ven for at hente pengene

Klokken 18.42 blev den 92-årige ringet op af en ukendt person, som udgav sig for at være den 92-åriges barnebarn og bad om at låne et større kontantbeløb.

Da den 92-årige indvilligede i dette, sagde personen i telefonen, at han ville sende sin ven hen for at hente pengene og kort efter mødtes den 92-årige med en mand på gaden på Ordrupvej og afleverede pengene til ham.

Kort efter talte den 92-årige med sit rigtige barnebarn, som kunne fortælle, at det ikke var ham, som havde bedt om at låne penge.

Kender du svindleren?

Politiet er naturligvis i gang med en efterforskning af sagen, og heldigvis er der også en grundig beskrivelse af "barnebarnets ven" - og den deler politiet nu i håbet om, at det kan føre til en anholdelse, så den 92-årige mand kan få sine penge igen.

Manden, der hentede pengene, beskrives som:

  • mellemøstlig af udseende

  • 30-35 år

  • 150-155 cm høj

  • kraftig af bygning

  • mørk i huden med kort sort hår og skæg

  • iført sorte bukser og sort trøje