Landmand gik i laden for at flytte hø-baller: Fandt noget helt unikt

Udland

27/12/2022

Hvad tror du det er? Læs videre og find ud af det. Foto: Privat
Hvad tror du det er? Læs videre og find ud af det. Foto: Privat

Skrevet af Redaktionen

Det var et helt uventet og unikt fund, landmanden fra Irland gjorde sig, da han skulle flytte nogle hø-baller i laden.

En landmand fra Fermoy, Irland, fik sig en overraskelse, da han flyttede nogle baller hø i sin stald.

Selvom der altid er en risiko for, at der findes små skadedyr imellem ballerne, så var det hverken mus eller rotter, som landmanden fandt i stalden. Derimod gemte der sig tre små ugleunger.

Det skriver Independent.

Efter fundet af de små unger kontaktede landmanden straks Birdwatch Ireland. Donal Sheehan fra organisationen besøgte efter opkaldet landmanden og rådede ham til at sætte hø-ballerne på plads igen, så de små unger kan vokse sig store i fred og ro. 

Det er ikke hverdagskost for landmanden. Foto: Privat

Donal Sheehan vurderede, at ungerne er omkring tre til fire uger gamle, og han forventer, at de er klar til at forlade deres skjulested om få uger. Skjulestedet, som moderen har valgt til sine små unger, er absolut ikke et sted, som enhver ugle-mor vælger.

"Hø-ballerne er stablet ovenpå hinanden i fire lag, og ungerne har gemt sig nederst. Det er usædvanligt at finde ugler mellem hø-baller, da de foretrækker at holde til i nedlagte skorstene eller hule træer," siger Donal Sheehan.

Moderen til ungerne holder for det meste til i et træ i nærheden af sine unger, og når de giver lyd fra sig, tager hun på jagt for at finde føde til dem.

Her er det vilde fund - Foto: Privat

Det er blandt andet mus og rotter, som den voksne ugle fodrer sine unger med. Og det er dyr, som hun let kan finde i de landlige omgivelser.  Men det er ikke helt ufarligt, advarer Donal Sheehan: 

"Hvis gnaverne har spist gift, bliver de desorienterede og dermed lettere for ugler og andre fugle at fange. Men det betyder også, at fuglene spiser gift."

Nogle landmand bruger rottegift for at holde skadedyrene væk, og det går udover over fuglene. Flere ugler i lader dør på grund af rottegift, og derfor fraråder Birdwatch Ireland, at landmændene bruger rottegift for at holde mus og rotter væk fra stalden.

De tre små ugleunger er blevet udstyret med en ring på deres ben og indgår i Birdwatch Ireland’s database.