Kvinde flyttede ind i ny lejlighed og begyndte at hoste: Kort tid efter gror der mug på hendes tøj

Udland

14/03/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Både den 24-årige kvinde og hendes kæreste har begyndende helbredsproblemer.

En kvinde frygter, at hun lider af "skimmelforgiftning", efter at hendes nybyggede energieffektive lejlighed blev så fugtig, at hendes tøj og håndtaske var dækket af sorte sporer.

Det skriver The Mirror

Gemma Wakefield, 24, begyndte at opleve helbredsproblemer, herunder infektioner i brystkassen og kraftig hoste, efter at skimmelsvamp spredte sig over væggene og vinduerne i hendes lejlighed.

Hun betaler ellers 4200 kroner om måneden i husleje.

Gemma, der driver en hundeplejevirksomhed, sagde:

"Sporerne er overalt på vinduerne og rundt om kanterne af hoveddøren. Det værste er på væggen i loungen bag sofaen, og det begynder at blive dårligt på væggene i nærheden af ​​min seng."

Gemma, der flyttede ind i lejligheden i marts sidste år, bemærkede først, at der dannedes kondensvand omkring vinduerne tidligt om morgenen. 

Helbredsproblemer

Et par måneder senere, da temperaturerne faldt, begyndte der at dukke sorte skimmelpletter og sporer op i hvert af lejlighedens fem værelser.

Gemma er bekymret for, at tilstanden af ​​hendes lejlighed i Kempsey, Worcestershire, kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, og siger, at hun allerede mærker virkningerne.

Hun sagde: "Siden jeg flyttede ind i dette hus, blev min astma virkelig slem, og jeg var tæt på at få et par anfald. Nu er jeg tilbage på inhalatorer, og jeg har altid trykken for brystet. Lægen sagde, at skimmelsvampen højst sandsynligt påvirker mit helbred."

Problemet blev så slemt, at fru Wakefields tøj og endda hendes lædertaske blev dækket af mug.

Hun sagde: "Når min håndtaske og min tøj er dækket af mug, ved du, at situationen er virkelig slem. Alt bliver mærkbart værre nu, fordi det bliver koldere."

Det er dog ikke kun Gemma, der mærker til skimmelsvampen. Hendes kæreste Zach på 23, som nogle gange bor i hendes lejlighed, har også oplevet helbredsproblemer.

"Min kæreste er meget sund, han går i fitnesscenter og bokser, men han vågner konstant med svær hovedpine. Han er træt af det nu. Vi er nødt til at holde vinduerne åbne hele tiden, også nu i november, hvor det er frost, for at forsøge at få styr på den voldsomme fugtige skimmelsvamp i alle rum." fortæller Gemma.

Udlejer holder fast 

Gemma har indrapporteret problemerne til sin udlejer, men fik at vide, at lejligheden var helt nyt og har den højeste energimærkning. 

Boligforeningen hyrede ventilationseksperter fra virksomheden AirTech til at undersøge skimmelsvampen og fik at vide, at den var forårsaget af, at bygherrer undlod at installere siveventiler for at hjælpe luftstrømmen.

Udlejeren insisterer dog på, at lejligheden er "meget godt isoleret".

Lisa Nicholls, der er executive director for udlejningsselskabet, der har leget Gemma sin lejligheder siger: 

"Frøken Wakefield bor i et nybygget hjem, der har en energimærkning A. Denne vurdering betyder, at den er meget godt isoleret og lufttæt, og derfor må lejlighedens ventilatorer ikke slukkes. Hvis disse blæsere ikke bruges, kan der dannes kondens og forårsage sort mug til at opbygge sig." 

Hun fortsætter: 

"Vi råder altid vores kunder til at tørre overflader af, hvor der kan opstå kondensvand, sikre, at ventilatorerne fungerer, og at ventilere under madlavning og badning for at mindske risikoen for skimmelsvamp. Vi har ingen grund til at tro, at der er skimmelsvamp i nogen af ​​de andre lejligheder, der er bygget efter nøjagtigt samme design som denne lejliighed.."