Fandt sin metaldetektor frem efter 30 år: Så tog sagen en uventet drejning

Udland

13/3/23 | 05:58

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

Enhver mand eller kvinde, der har en metaldetektor drømmer om at gøre et værdifuldt fund. Og det var netop det håb, der gjorde David Board interesseret i at købe en metaldetektor, som han kun skulle bruge 2 gange, før hans metaldetektor signalerede noget interessant.

En nichehobby

Amatørfinder David Board havde kun haft sin metaldetektor i brug én gang før. Det var i 70'erne, hvor der ikke var meget andet end skrammel og skruer, der fik metaldetektorens til at give signal. Men skuffelsen var stor på den første tur, da David havde sat sig op efter mere.

Metaldetektoren røg i skuret. Men efter 30 år skulle den alligevel have et forsøg mere. Og det viste sig ikke at være en spildt chance, han tog.

Et "once-in-a-lifetime"-fund

Den 69-årige mand tog sin metaldetektor i hånden og begav sig ud på en åben mark. Timerne gik, og der var intet nyt på radaren. Men kort før han gav op, måtte han stoppe op, for metaldetektoren havde givet signal. Først troede han, det bare var en klump metal, der var dækket i mudderet. Men han kom det i lommen og drog hjemad.

Da han kom hjem og fik renset genstanden, viste det sig dog at være mere, end hvad han først troede. Det var ikke bare endnu et metalstykke til skraldespanden, men en ring.

Forventes høj prissætning

Ringen har han siden fået bedømt, og den er anslået til at være fra middelalderen. Dens næsten perfekte stand gør, at den er helt særlig af sin slags, og man kan se en indgravering inden i, som gør den helt unik. Den indvendige inskription lyder: "Jeg holder din tro, hold min" på fransk.

Ringen skal på auktion, og eksperterne har anslået den til en høj værdi. Og interessen har også vist sig at være stor for den nyfundne guldring. Ringen forventes at gå for mellem 260.000 og 345.000 kr. på auktionen, der afholdes sidst på måneden.

David er ikke så interesseret i prissætningen, men er bare lykkelig over sit "once-in-a-lifetime"-fund, som han kalder det. For ha forbliver det bare en god historie at fortælle fremover.