Kokainspor på toiletterne hos 4 partier: "En alvorlig sikkerhedsrisiko"

Udland

17/01/2024

Konceptbillede. Foto: Shutterstock
Konceptbillede. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Mon nogen har stemt om lovforslag, imens de har været påvirkede?

Det er nok de færreste, der ligefrem vil påstå, at jobbet som politiker er en afslappende tjans.

Lange debatter, politisk fnidder, tungt, juridisk materiale og meget andet skal man tygge igennem, og der er nok mange politikere, der tyer til store mængder kaffe for at kunne holde sig kørende.

Men i Sverige tyder noget på, at de folkevalgte bruger nogle noget stærkere sager til at holde energien oppe.

Det svenske medie Aftonbladet har nemlig lavet en test, hvor de har tørret partitoiletter af med en såkaldt "kokainserviet" - og resultatet var skræmmende.

Intet mindre end fire partitoiletter afslørede nemlig spor af kokain, efter at være blevet tørret af med servietten. Det var toiletterne for Liberalarne, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna og Vänsterpartiet.

Servietterne er siden blevet testet af et laboratorium, der slår fast, at resultaterne stemmer - altså at der faktisk var spor af kokain på fire partitoiletter i Riksdagen.

Alvorlig sikkerhedsrisiko

Aftonbladets klummeskrivent, Oisin Cantwell, er ikke sen til at kalde fundet for "en alvorlig sikkerhedsrisiko", selvom han dog ikke tror, halvdelen af de folkevalgte politikere er på kokain.

"Kancellierne er i og for sig arbejdsplads for de politikere og embedsmænd, der er ansat i partierne, men her er også andre personalekategorier, pedel, administrator, administrativt personale og ikke mindst besøgende," skriver skribenten.

I stedet mener han, det er skræmmende, at sådan noget finder sted i et så stærkt bevogtet magtcenter som det svenske svar på Christiansborg.

Det var gæstetoiletterne, der blev undersøgt, men det betyder ikke, at de kun bliver brugt af besøgende.

Men som skribenten også pointerer, så må ingen komme i nærheden af de undersøgte toiletter uden at være ledsaget af en person med et adgangskort.

Tror du, der vil blive fundet lignende resultater, hvis man laver samme undersøgelse i Danmark?