Havde store smerter efter kejsersnit: 18 måneder efter fandt man ud af, hvad lægen havde glemt i hende

Udland

17/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det var på størrelse med en middagstallerken!

En kvinde opdagede, at læger havde efterladt et værktøj "størrelsen af en middagstallerken" i hendes mave, efter at hun havde født ved kejsersnit.

Det skriver The Sun.

”Alexis sårretraktoren” - et blødt tubulært instrument, der bruges til at holde kirurgiske sår åbne - blev fundet 18 måneder efter den første operation på Auckland City Hospital.

Ekstreme smerter

I løbet af denne tid havde kvinden lidt af ekstreme smerter og havde foretaget flere lægebesøg, inden det blev opdaget under en CT-scanning.

Sundhedsmyndighederne har fordømt det offentlige hospitalsvæsen og hævder, at det totalt havde svigtet patienten, der var i tyverne.

I en vurdering erklærede New Zealands sundheds- og handicapkommissær Morag McDowell: "Det er selvindlysende, at den ydede pleje ikke levede op til den passende standard, fordi [værktøjet] ikke blev identificeret under nogen rutinemæssige kirurgiske kontroller, hvilket resulterede i, at det blev efterladt inde i kvindens mave.

"Det involverede personale har ingen forklaring på, hvordan rektoren endte i bughulen, eller hvorfor den ikke blev identificeret inden lukning."

Gennemsigtigt plastik

Alexis sårretraktoren er et stort objekt lavet af gennemsigtig plastik fastgjort på to ringe.

Normalt fjernes det under en operation, inden huden sys sammen.

Da det er en "ikke-radio-opak genstand", blev det ikke opdaget på en røntgen.

Den chokerende begivenhed markerer anden gang på bare fem år, at en fremmed genstand er blevet efterladt inde i en patient på Auckland Hospital.

Efter den sidste hændelse forventedes bestyrelsen at håndhæve sin "tællepoltik" for at sikre, at alt kirurgisk personale nøjagtigt registrerer hvert element, der bruges under operationer.

Men Morag hævdede, at nogle af kirurgerne på hospitalet ikke engang havde læst politikken før kvindens kejsersnit.

Ikke vores skyld

I første omgang hævdede Te Whatu Ora Auckland, tidligere Auckland District Health Board, at det ikke bar skylden.

Men siden har gruppendirektøren for drift for Auckland, Mike Shepard, udstedt en undskyldning til patienten.

"Vi har gennemgået patientens pleje, og dette har resulteret i forbedringer af vores systemer og processer, som vil mindske risikoen for, at lignende hændelser sker igen," sagde han.

"Vi vil gerne forsikre offentligheden om, at hændelser som disse er ekstremt sjældne, og vi har stadig tillid til kvaliteten af vores kirurgiske og fødselshjælp," tilføjede han.

Tal offentliggjort i januar tyder på, at britiske kirurger fiskede et rekordantal "fremmedlegemer" ud fra indersiden af patienter sidste år.

Fejl vedrørende en "fremmed genstand efterladt ved et uheld i kroppen under kirurgisk og medicinsk behandling" førte til 291 "afsluttede konsulentepisoder" i 2021-2022, viser officiel data.