Embedsmand tabte telefon ned i vandreservoir: Du bliver forarget, når du hører, hvad han så gjorde

Udland

03/6/23 | 06:56

Foto: Annu Kaushik/Twitter
Foto: Annu Kaushik/Twitter

Skrevet af Magnus Møller

En indisk embedsmand overdrev måske en smule, da hans nye smartphone gled ud af hans hånd og faldt ned i et vandreservoir.

Da embedsmanden skulle tage en selfie, tabte han den nye smartphone ned i et vandreservoir..

Intet skulle dog stå i vejen for ham, og han skulle for alt i verden genforenes med sin nye smartphone.

Fødevareinspektør Rajesh Vishwas tog sammen med sine venner til Paralkot-reservoiret sidste weekend for at bade, spise lidt lækkert mad og slappe af.

Selvfølgelig havde den 32-årige embedsmand sin nye high-end smartphone med.

Men glæden varede kun kort. Ifølge nyhedsbureauet ANI endte den spritnye Samsung S23 Ultra på bunden af vandreservoiret, da Vishwas ville tage en selfie. Alle forsøg på at dykke ned til bunden af søen og hente telefonen op mislykkedes.

Men den indflydelsesrige embedsmand gav ikke op - han havde en idé, der ville få hans smartphone tilbage. Koste hvad det det ville.

Vishwas ringede straks til myndigheden, der var ansvarlig for dæmninger og beskrev sit problem. Han spurgte, om de ikke kunne pumpe lidt vand ud af dæmningen.

Det var ikke umiddelbart muligt. Derefter blev fødevareinspektør Vishwas sur. Han erklærede vandet i reservoiret for uegnet til drikke og truede "med konsekvenser", hvis der ikke blev gjort, det han ønskede.

Den dristige bureaukrat spildte derefter ikke tiden. Han krævede personale, en dieselgenerator og en pumpe, og så måtte de i gang med at finde hans telefon.

Efter tre dage var en stor del af reservoiret blevet tømt. I alt blev 41.000 kubikmeter vand (41 millioner liter) smidt ud. Ifølge avisen "India Today" kunne man have dyrket ca. 600 hektar landbrugsjord med det vand, der gik til spilde.

I mellemtiden blev embedsmandens misbrug af ressourcer afsløret. Vishwas forsøgte at forklare sig over for "India Today". Han var overbevist om, at han ikke havde misbrugt sin position som embedsmand. Der var begået fejl, men bestemt ikke af ham.

Tværtimod hævdede han, at han havde fulgt den korrekte procedure og henviste til den "mundtlige" godkendelse fra dæmningsmyndigheden.

Derudover havde han specifikt installeret en midlertidig løsning, så vandet blev pumpet ind i en kloak i stedet for at lade det løbe ud.

Embedsmanden mente, at det var nødvendigt at få telefonen tilbage, da der var vigtige officielle dokumenter på.

Efterfølgende har myndighederne meldt ud, at embedsmanden får en bøde på 53.000 rupi, hvilket svarer til cirka 4.500 kroner.