92-årig pensionist blev kontaktet af politiet: Naboerne havde klaget over kvækkende frøer i hendes have

Udland

31/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

At blive bedt om at flytte en frø et andet sted hen, lyder som en ret bizar anmodning. Det var imidlertid det, som en 92-årig pensionist måtte beslutte sig for, da de kvækkende naboer larmede pænt meget.

Tre frøer i en lille dam i en 92-årigs have er genstand for en nabofejde, som i sidste ende kan resultere i, at de små frøer skal finde et nyt hjem.

Det skriver Metro.

Padderne, der lever i en landsby i de nordlige Alper i Frankrig er nemlig så højrøstede, at den ældre kvindes naboer er begyndt at klage. Ikke bare til naboen selv, men til myndighederne.

De højlydte frøer har hidtil været en stor fornøjelse for den 92-årige kvinde, som beskriver frøernes kvækken som idyllisk og ganske passende til den lille landsby i Alperne. Men det mener naboerne til gengæld ikke.

Da lovens mænd ankom til Colette Ferrys hus for at informere hende om, at frøerne ville blive flyttet, udtalte hun, at der var tre frøer og fisk i dammen. Frøerne kommer og går, fortalte kvinden til den franske avis Le Parisien.

Klagerne fra naboerne gik dog på, at ingen kunne sove på grund af frøerne. Frøerne tilhørte dog ikke kvinden, idet de kommer i dammen "af egen vilje".

"Jeg byggede denne dam i 1975, og frøerne har bosat sig her. Jeg havde aldrig problemer med dem eller naboerne. Indtil nu. Tidligere generede det ikke nogen. Jeg bor her alene, min mand døde for 20 år siden," fortalte Colette til Le Parisien.

Hendes barnebarn fortalte avisen, at da politiet kom i 2019 for at tale om problemet, tog det Colette en måned at komme sig over det. Naboerne i området, der har boet der i årevis, siger, at frøernes larm varer i flere måneder, meget længere end frøernes parringsperiode.

En af dem beskrev lyden som "helvedes larmende". Han sagde også, at han ikke kunne bo der med sin familie længere.

"Jeg står tidligt op for at gå på arbejde, mine børn går på gymnasiet."

Naboerne fortæller dog, at de ikke har til hensigt at gå rettens vej for at stoppe frøernes kvækken.