Genkendte sin egen søn på overvågningsbilleder: Mor tvang ham til at melde sig selv

Udland

07/02/2023

Foto: Chicago Police Department
Foto: Chicago Police Department

Skrevet af Redaktionen

En ung mand fra USA må siges at have fået sig en lærestreg, efter hans egen mor tvang ham til at melde sig selv til politiet.

En togkontrollør på 'Metra Electric'-strækningen i den amerikanske millionby Chicago i Illinois udsat for et væbnet røveri. 

Røverivet fandt ifølge Unilad sted ved 'Van Buren Street'-stationen i det centrale Chicago, hvor en sortklædt ung mand trak en 'pistol' og truede sig til et pengebeløb, før han stak af fra stedet og smed sit våben.

Pistolen har senere vist sig at være en luftpistol.

Hændelsen blev heldigvis optaget af stationens overvågningskameraer, og politiet efterlyste derfor borgere, som kunne genkende den unge mand, som var iklædt sorte bukser, en sort hættetrøje, en sort jakke, en sort taske, et sort mundbind og nogle hvide sko. 

Mundbindet og hætten gør, at man ikke kan se andet end den unge mands øjne, og det var derfor ikke forventeligt, at han ville blive genkendt.

Hvis der er nogen, som man altid kan genkende, selv når man kun kan se øjnene, så er det dog ens egne børn, og det var også tilfældet i denne sag.

Det har nemlig vist sig, at den skyldige var 18-årige Zion Brown, som blev genkendt af sin egen mor. 

Brown har siden været for retten, og her kom det frem, at hans mor havde genkendt ham på politiets overvågningsbilleder, og ifølge The Mirror tvang hun derfor med det samme sin 18-årige søn til at følge med ned på den lokale politistation, hvor han skulle melde sig selv - og det gjorde han.

Den unge mand, som til dagligt studerer på Loyola Universitetet i Chicago, blev desuden i retten forsvaret af sin advokat, som undskyldte røveriet med, at Brown var sulten og havde brug for penge til mad, inden han skulle til undervisning. 

Den unge mand røvede angiveligt $110 (720 kroner) fra den stakkels togkontrollør, som kan ses i baggrunden af overvågningsvideoen, hvor han står med hænderne oppe, mens Brown flygter fra stedet.

Brown har altså stjålet rigeligt penge til at få et måltid mad, men om han brugte pengene på mad kom ikke frem under retssagen, hvor det dog kom frem, at den unge mand tog direkte hen på universitetet til undervisning efter røveriet. 

Dommeren, Maryam Ahmad, udtalte, at hun også har været en sulten universitetsstuderende engang, men at det ikke havde fået hende til at begå væbnet røveri, og hun godtog altså ikke Browns forsvarers begrundelse for røveriet. 

Sagen blev ikke afsluttet, og Brown sidder derfor fortsat varetægtsfængslet, men det blev under retssagen besluttet, at han ikke kan løslades mod kaution.