Far til tre hjalp til efter et biluheld: Hans børn blev kidnappet som tak

Udland

23/12/2022

Scenen for ulykken. Foto: Action News 5
Scenen for ulykken. Foto: Action News 5

Skrevet af Charlotte Friis

”Forbrydelse betaler sig ikke” er en frase, man ofte hører, men en far fandt for nylig ud af, at det heller ikke altid betaler sig at være hjælpsom.

Faren, der hjalp en fremmed

Byron, der er far til tre børn, Brandon på to år, Chloe på fire og Olivia på seks, fandt sig selv i en usædvanlig situation i starten af september 2022. Her så han nemlig en mand, der havde været involveret i en trafikulykke, og som havde brug for hjælp

Byron, der ikke tøvede med at række en hjælpende hånde ud, stoppede sin bil nær ulykken, hvor han hurtigt kunne konstatere, at føreren af en hvid KIA havde tydelige skader. Offeret i bilen fortalte vidner på stedet, at han havde behov for at forlade ulykken, men ingen følte sig trygge ved at hjælpe ham med det.

Begivenhederne tog en chokerende drejning

Mens man ventede på assistance fra politiet og fra medicinsk personel, gjorde offeret noget chokerende. Han hoppede ind i Byrons brune Toyota Avalon og kørte væk. Byrons tre børn sad dog stadig inde i bilen, hvilket efterlod Byron i chok, da han jo bare var stoppet for at hjælp en, der var i nød. Med ét var hans værste mareridt blevet til virkelighed.

Derick Taylor havde set det hele og var mildest talt chokeret. Sammen med Byron hoppede han derfor ind i sin bil og satte efter kidnapperen.

Helt mirakuløst var børnene blevet sat af foran et hus uden en eneste skramme. Byron var tydeligt lettet og udtalte efterfølgende, at det kunne være gået meget værre, og at han bare var glad for, at han fik sine børn tilbage.

Byron bemærkede desuden efterfølgende, at Gud holdt hånden over ham og hans børn, og at han nu mere end nogensinde er opmærksom på, at alt kan ændre sig på splitsekund.

Stopper aldrig med at hjælpe

Byron håber, at hans oplevelse ikke vil afholde andre fra at tilbyde hjælp, når der er brug for det. Ifølge Byron selv er der nemlig stadig brug for, at vi alle tilbyder hjælp og omsorg, når der er brug for det. Selv vil han derfor heller ikke stoppe med at tilbyde sin hjælp, når behovet opstår.