Familietur endte med parkeringsbøde: P-huset lukkede en halv time før tid men sendte stadig bøder ud

Udland

09/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Familien stod pludselig uden bil med tre små børn og skulle selv finde hjem.

En bilejer modtog en parkeringsbøde på trods af, at hun var strandet uden for en parkeringsplads med sin familie på grund af en skiltningsbommert.

Det skriver Express

Kirsty Ferguson brugte en National Car Parks-plads i Exeter, men mens det fremgik på hjemmesiden og Google Maps, at parkeringspladsen lukkede kl. 18.30, var den låst efter kl. 18.00

Kommer tilbage til en lukket parkeringsplads

Det sker på trods af parkeringspladsoperatørernes løfter om ikke at opkræve flere kunder, hvis køretøjer blev fanget natten over den 11. februar.

Skiltene var uklare, og siden Kirstys klage har NCP afklaret, at parkeringspladsen var blevet låst for tidligt.

Kirsty og Terry besøgte Exeter med deres børn på to år og fire uger samt Kirstys søster Hayley, som er gravid og havde sin tre-årige søn med.

Hayley beskrev oplevelsen som en "brutal" oplevelse, der gjorde hendes søn så bedrøvet, at han var "oppe og græd hele natten".

Opkræves bøde på 837 kroner

Kunder var nødt til at finde alternativ transport for at komme hjem og hente deres køretøjer den følgende dag, da bommerten skete. K

irsty, fra Newton Abbot, Devon, har nu fået tilsendt en parkeringsbøde på for £100 (837 kroner), eller £60 (502 kroner), hvis det betales inden for 14 dage.

På parkeringsbøden står der, at afgiften skal betales eller appelleres inden fristen den 27. marts.

Der er sket en fejl

NCP siger, at fire chauffører har modtaget bøder ved en fejl, men disse vil blive annulleret.

En talsmand for NCP sagde i sidste måned:

"Vi vil gerne undskylde voldsomt for denne situation. Pladsen skulle faktisk lukke kl. 18.30, så hjemmesiden er korrekt. Men skiltningen på stedet er ikke, her står der, at pladsen lukker kl. 18.00, mens den faktisk skal lukke kl. 18.30. Dette har været en nylig beslutning, og holdet afventede ny skiltning. Det bør normalt ikke påvirke kunderne, da lukningstidspunktet faktisk er 18:30. Men lørdag blev vi advaret om, at stedet var lukket kl. 18.22. "Vi sendte holdet tilbage til stedet for at genåbne det, så snart vi var klar over, at dette var tilfældet. Skiltning vil blive ændret, så den afspejler den senere lukketid kl. 18.30. Vi vil sørge for, at ingen kunde skal betale bøder på grund af denne sag, og vi vil endnu en gang give vores oprigtige undskyldning for denne oplevelse."