Dyrelæge udtaler: Sådan holder du dit hund varm i frostvejr

Kæledyr

11/3/23 | 07:28

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Marts måned er lig forår og plusgrader. Men lige i denne måned har frosten vejr hårdere end normalt. Derfor har en dyrlæge udtalt sig om, hvordan du bedst beskytter dens poter.

Beskyt poterne

En af de særlig udsatte steder for kæledyrene er deres poter. Salt og grus der alt sammen bruges på vejene er med til at slide både din hunds poter, men også dens næse, hvis den vælger at slikke det af.

Og det samme er faktisk gældende for den frostvæske, som der bliver brugt til at afise bilerne. Tjek derfor altid din hunds fødder, efter du har været ude og gå med den og skyl dem gerne for at fjerne sne, is, grus eller frostvæske, der har samlet sig under poterne.

Et andet alternativ kan være at indkøbe hundestøvler. De holder det lille firbenede kæledyrs poter varme under gåturen. Dog skal du være opmærksom på, at din hund skal kunne lide at have dem på, eller går det ikke.

Tilpas gåturen til forholdende

I vintermånederne går du ofte med din hund i mørke og kulde. Derfor kan det være ekstra vigtigt at tage højde for det og sørge for, at din hund bruger en reflekterende eller blinkende krave. Dette sikrer, at din hund er synlig under hele jeres gåtur.

Hvis det sner eller fryser, bør du måske overveje at skifte din rute, hvis den inkluderer overflader, der kan være farlige. Det er derfor også bedst at undgå at gå tæt på vand og holde din hund i snor.

Hold dem varme

Hund er trods alt udedyr, men alligevel vil mindre hunde eller hunde med kort hår have en risiko for at fryse. Derfor vil de have gavn af en hundefrakke til at hjælpe dem med at blive beskyttet, når de går ude i sneen.

Husk: selvom de måske ser søde ud, vil nogle hunde ikke sætte pris på en pels selv på de koldeste dage, så tag dem kun i tøj, hvis de er glade for at have det på.