Familie fik elregning på 458.404 kr.: "Det er et mareridt"

Udland

22/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En familie i Columbia oplever en alarmende situation efter at have modtaget elregningen for deres hus til en værdi af 276 millioner pesos – 458.404 millioner kroner.

Foruden den usædvanlige pris, som deres regning kom med, påpeger familien, at situationen er endnu mere mærkelig, da de for en tid siden installerede solpaneler for at mindske energiforbruget og dermed værdien af betalingen for tjenesten.

Ademar Miranda, faren til den berørte familie, fortalte, at regningen kom for nogle dage siden til en værdi af 276.076.805 pesos, svarende til 458.404 kr., en alarmerende sum, når man tager i betragtning, at regningen ikke plejede at overstige 332 kr.

"Vi er virkelig overraskede over, hvordan vi skal betale en så gigantisk beløb som dette. Vi er kun en familie," bekræftede han.

Miranda påpegede, at værdien opkrævet af Electrificadora de Santander ikke giver mening, når man tager i betragtning, at der kun er tre personer i hans familie, så de kunne ikke have brugt en så høj mængde elektricitet.

Dertil kommer, at de siden september 2021 har installeret flere solpaneler for at mindske elforbruget derhjemme: "Vi har to elforsyninger, en fra elvirksomheden og en fra de solpaneler, som min kone købte og fik installeret for netop at mindske elforbruget," fortalte Miranda.

"De straffer os"

Den berørte person påstod, at Electrificadora synes at ønske at straffe dem, der installerer solpaneler, hvilket ville forklare den høje opkrævning: "Det ser ud til, at Electrificadora de Santander (ESSA) ønsker at straffe enhver, der installerer solpaneler og søger at beskytte miljøet. Det, vi gjorde, er en betydelig investering, og vi søger at spare omkostninger på energien, og det er vores mål," bekræftede han til 'LA FM'.

Miranda nævnte, at de allerede har indgivet en anmodning til Electrificadora de Santander for at få en forklaring på, hvad der opkræves på regningen.

Ifølge Miranda har virksomheden sagt, at de allerede er i gang med at løse problemet og vil snart besvare anmodningerne om regningen for deres hus' elforsyning.