Havde håbet på en afslappende flyvetur: Det fik denne mand ødelagt

Udland

09/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Folks brug af muligheden for at læne sig tilbage i fly- og bussæder har længe været til debat. En rejsende satte kraftigt imod, da han oplevede manden forans afslappede holdning til sagen.

Når det kommer til at rejse med et fly forventes passagerer at overholde et sæt uskrevne regler for at sikre, at rejsen forløber glat for alle ombord. Men en mand besluttede, at han var 'hævet over reglerne', da han lænede sit sæde helt tilbage kort efter take-off - og blev siddende på den måde i de næste 12 timer.

En oprørt passager sagde, ifølge Mirror, til Reddits brugere: "Jeg var på en meget lang flyvetur (+12 timer) på turistklasse. Jeg har rejst ret meget (omkring 80 lande eller deromkring), og for mig ser det ud til at være en uudtalt høflig holdning omkring, at man læner sædet tilbage.

"Normalt venter jeg, til efter maden er serveret, og folk allerede er indstillet på at læne sædet helt tilbage. Jeg tjekker, om jeg klemmer personen bag mig, og forsøger at læne mig mindre tilbage [hvis der ikke er meget plads] - men det er bare mig.

"Så på flyet er der dette par, og jeg kan allerede lige ved boarding se, at de er uhøflige. De bremsede køen bag dem, fordi manden prøvede at få ting ud af hans håndbaggage."

Han fortsatte med at forklare, hvordan manden lænede sit sæde så langt tilbage, at det væltede hans vandflaske, som han havde placeret på sit klapbord.

For at få ham til at indse, at han var for langt tilbage pressede han fødderne mod mandens stol i et forsøg på at ødelægge hans komfort – men det var ikke nok til at få ham til at rette sædet op.

"Jeg prøvede at sætte mine fødder imod det i starten for bare at prøve at stoppe det, men det var en tabt kamp," tilføjede han.

"Jeg fortalte ham bare, at det ikke var høfligt at læne sig helt tilbage så hurtigt, han begrænsede mine bevægelser, og jeg lænede mig ikke tilbage af respekt for fyren bag mig."

"Det var 30 minutter efter take off, folk er stadig ved at finde sig til rette. Han kom med en kommentar om, at det var hans ret, og 'hvad så?'."

Da manden følte sig skyldig over bevidst at forsøge at gøre ham utilpas, spurgte manden Reddit-brugerne: "Er jeg forkert på den ved at sige noget og aktivt presse mine fødder mod sæderne? Selvom det ikke blev til noget."

Som svar sagde en bruger: "Hvis det ikke var meningen, at de skulle læne sig tilbage, ville de blive rettet. Hvis du havde brug for mere plads, skulle du have reserveret et sæde på forreste række eller nødudgang eller opgraderet dig selv.

"Vær sur på flyselskabet for at proppe sæder ind i flyet, og vær ikke sur på en anden passager for at bruge sædet, som det er designet til at blive brugt.

En anden bruger tilføjede: "Så længe han fulgte reglerne for flyvningen, så er hans sæde hans til at læne tilbage eller ej. Han er ikke ansvarlig for din selvopofrelse for personen bag dig."

En tredje bruger sagde: "De tilbagelænede sæder er en del af designet, skyd skylden på flyselskabet for elending benplads, ikke de andre passagerer."