Par afholder drømmebryllup: Så falder sviger far om med hjertestop

Udland

01/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Som et lyn fra en klar himmel gik Sarah og hendes mands drømmebryllup fra en drøm til en dag de ville ønske aldrig var sket

Det burde have været en af de lykkeligste dage i Sarahs liv. Efter så meget planlægning giftede hun sig med sin partner gennem fire år.

Parret havde planlagt en weekend med festligheder, der startede med en intim ceremoni med 20 af deres nærmeste venner og familie, efterfulgt af en stor fest dagen efter.

Men kort efter at Sarah, fra Ringwood, sagde ja, ramte tragedien. Hendes nye svigerfar John fik et hjertestop - og døde to dage senere.

Det skriver Metro.

Nu samler Sarah, 36, penge ind til British Heart Foundation til minde om John, som hun beskriver som 'en optimist, der levede livet fuldt ud'.

Mødtes i 2018

Sarah mødte John første gang i 2018, da hun begyndte at date sin nuværende mand.

Hun siger: '"Min mand og jeg mødtes i august 2018 på em dating side og blev hurtigt forelskede, så der gik kun et par måneder, før jeg mødte hans mor og stedfar, John. Han var meget karismatisk, meget engagerende, havde altid en historie at fortælle, lavede altid vittigheder og kunne lide, at alle omkring ham var glade. Han var en kæmpe karakter og en stor del af vores familie."

Parret blev forlovet i august 2021, og planlagde en to-dages bryllupsweekend i august 2022. Alle glædede sig til den store dag - inklusive John.

"Han var meget begejstret," siger Sarah og tilføjer: "Hans vigtigste opgave var at sørge for, at min mand og min stedsøn ankom til tiden - han var ikke altid kendt for at komme til tiden, så det var bestemt en løbende joke for os at blive ved med at minde ham om det! Han støttede vores forhold meget og var meget begejstret for dagen. Han var meget stolt over at se min mand afklaret og glad."

Græder glædestårer

Sarah og hendes mand giftede sig foran deres nærmeste. Hun siger:

"Ceremonien var meget følelsesladet - vi græd begge en masse glædestårer gennem vores løfter. Vi gik derfra med højt humør, bare så glade for at være gift, lettede over al planlægningen var overstået, og også glade for at komme til frokost for at tilbringe tid med vores familie. Alle var ved godt humør."

Parret planlagde at spise frokost, inden de overnattede på deres bryllupssted, hvor festen ville finde sted dagen efter.

Men efter frokost lærte Sarah og hendes nye mand den forfærdelige nyhed.

Hun siger: "Efter frokosten fik vi en drink og sad i haven. Folk begyndte at tage hjem for at forberede sig til dag to i bryllupsweekenden. I mellemtiden fik min mand og jeg skiftet tøj. Vi sluttede os igen til de resterende venner i haven og begyndte at se trafikken gå i stå på vejen og syntes, det var mærkeligt. Så blev vi ringet op af en, der sagde, at der havde været en bilulykke med John, min svigermor og stedsøn involveret. Jeg havde ikke fået en drink, så jeg hoppede ind i bilen med min mand og kørte to minutter hen ad vejen. Vi forventede ikke noget som det, vi så. Vi tænkte, at det måske var et skænderi mellem John og en anden bil. Da vi dukkede op, så vi John var ude af bilen og på gulvet med sin skjorte åben og paramedicinere, der gav hjerte-lunge redning. Det var rystende at se."

Kollapsede ved rattet

Parret erfarede senere, at John havde været to minutter fra spillestedet, da han kollapsede ved rattet.

Utroligt nok var der paramedicinere i en bil bagved, og de begyndte med førstehjælp og brugte en hjertestarter. Derefter blev John kørt på hospitalet for yderligere behandling.

Sarah siger: "Vi besluttede at tage hjem, da vi ikke ønskede at blive på bryllupsstedet, hvis vi skulle på hospitalet. Vi opdaterede folk på sms og opkald. John havde altid været nogenlunde sund og rask. Han elskede at dyrke sport som squash og golf. Der var ingen indikation af, at der var noget galt, og han havde virket fin hele dagen. Vi holdt fast i håbet om, at John altid har været sådan en heldig fyr, han vil klare det her."

John blev tilkoblet en respirator, og alt hvad hans familie kunne gøre var at vente.

"Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre ved brylluppets anden dag," siger Sarah. "Familien sagde, at de skulle fortsætte, da John elskede en fest, og vi følte, at "når" han kom på benene, ville han være knust over at have ødelagt en fest, så vi prøvede at gejle os op."

Men tragisk nok ville John ikke klare den.

Sarah siger:

"Efter vores taler fandt vi ud af den ødelæggende nyhed om, at hans respirator ville blive slukket næste dag. Min mand gik op på vores værelse på spillestedet, og jeg fortalte, hvad der skulle ske, og forsøgte at holde vores gæsters humør oppe uden at fortælle dem, hvad der foregik bag kulisserne."

En svær tid

John døde to dage senere, den 29. august 2022, kun 68 år gammel. Han efterlod sin kone gennem 20 år, sine to børn, to stedbørn og tre børnebørn – han var også ved at blive bedstefar for fjerde gang.

"Det var en meget svær tid," siger Sarah. 'John var så stor en del af alles liv.'

Nu, hvor parrets første bryllupsdag – og førstedagen for Johns død – nærmer sig, bliver det en svær tid for familien.

Og for at ære sin svigerfar tager Sarah imod British Heart Foundation's Pier to Pier Swim, en 2 kilometers svømmetur.

Sarah, som er en ivrig svømmer og har deltaget i stævnet to gange før, sagde: 'John er min inspiration til at tage på årets tur. Vi havde planlagt at deltage i Bournemouth Pier to Pier før pandemien.

"Desværre nåede vi aldrig at gøre det sammen, så jeg ville ære ham ved at gøre det i år i hans navn. Jeg ved, at han vil være med mig i ånden."

2000 svømmere

Udfordringen finder sted lørdag den 1. juli. Sarah vil slutte sig til næsten 2.000 svømmere for at hjælpe med at finansiere banebrydende forskning i nye kure og behandlinger for hjerte- og kredsløbssygdomme.

Sarah tilføjer: "BHF's Pier to Pier er en stor svømmebegivenhed, og det er vigtigt for mig og familien at samle penge ind til BHF samt bevidsthed om disse hjertesygdomme."

Roisin Greenup, senior event manager hos British Heart Foundation, sagde:

"Vi undlader aldrig at blive inspireret af vores tilhængeres utrolige historier. På trods af sit ødelæggende tab, lyner Sarah stadig sin våddragt og spænder sine briller for at hjælpe med at gøre en forskel for dem med hjerte- og kredsløbssygdomme og fortsætte med at gøre medicinske fremskridt på dette område. Hvert eneste tag, vores svømmere tager, vil hjælpe til at styrke videnskaben med potentiale til at slå hjerte- og kredsløbssygdomme. Vi er ekstremt taknemmelige for Sarahs støtte og kan ikke vente med at heppe hende over målstregen."