"Naboer forventer, at jeg kører deres søn til og fra skole – men jeg har aldrig mødt dem"

Virale historier

01/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En mor har bedt om råd, da hendes 'frække' nabo bliver ved med at sende deres lille dreng til hendes hoveddør for at få en køretur til og fra skole - uden at spørge eller endda have mødt kvinden på forhånd.

Pikante situation

Hvad ville du gøre, hvis din nabo bliver ved med at sende deres barn til din dør hver morgen for at blive kørt i skole, men du aldrig har mødt forældrene, der sender dem afsted?

Dét oplevede en kvinde, og hun har delt det på Mumsnet: "Jeg har en nabo, hvis barn går i min datters klasse. Hver dag i den forgangne uge er dette barn dukket op ved min dør alene for at tage i skole med os. Det ville være fint, men mit barn har ADHD, og morgenerne er derfor kaotiske og udfordrede. Jeg har ikke forældrenes telefonnumre og ved ikke præcis, hvor de bor!"

Hun uddybede sin situation: "Dog så jeg lige forælderen i deres bil køre væk, da jeg forsøgte at få alle tre børn over min parkeringsplads. Deres er meget lille, så jeg føler mig ikke tryg ved at sende dem hende hjem alene, og det er tydeligt, at forældrene ikke venter på, at de kommer hjem, før de selv tager afsted!"

Kvinden er tydeligvis i vildrede. Og det bliver ikke bedre af, at "jeg ingen kontakt har med disse forældre, så hvis der skulle ske noget, ville jeg ikke kunne give dem besked. Desuden skal vi snart rejse væk og vil ikke kunne køre ham i skole!" og hun tilføjede: "Er det urimeligt af mig at synes, at dette er virkelig frækt af forældrene, og at man ikke bare skal antage, at en anden forælder tager ens barn med i skole – uden nogen tidligere samtale overhovedet?"

De chokerede kommentarer

Folk i kommentarerne var chokerede over, hvor roligt kvindens indlæg var, og en skrev, at de var overraskede over, at hun blot kaldte det "frækt" i stedet for noget hårdere.

En forælder skrev: "Jeg ville bede barnet om at vise dig,

hvor de bor, og så ville jeg fortælle forælderen præcis, hvad jeg mener. Hvis det ikke virkede, ville jeg informere skolen og socialtjenesten om, at dette unge barn er på gaden uden opsyn. Det er ikke dit ansvar."

En anden rasede: "Jeg ville fortælle skolen det. Dette er en bekymring for sikkerheden", og en anden var enig: "Kontakt skolen, dette er et stort sikkerhedsproblem."

Nogen udbrød: "For fanden, nogle mennesker er på en anden planet!"

"Mennesker ophører aldrig med at overraske mig!", kommenterede en forvirret mor. "For hulen! Jeg synes, du skal fortælle skolen, hvad der foregår. De har måske et skema til dette, eller de kan have dem på deres radar af en anden årsag."