Den omvendte verden: Her betaler bilmærke dig for at købe deres biler

Udland

09/06/2023

Foto: Fiat UK
Foto: Fiat UK

Skrevet af J. Bøgen

Ville det kunne lokke dig?

Forestil dig følgende: Du er på udkig efter en ny bil, og en bilfabrikant er så ivrig efter, at du skal købe netop deres model, at de tilbyder at betale dig for at købe netop den.

Det lyder absurd, men det er faktisk mere eller mindre det, bilfabrikanten Fiat er i gang med.

Den britiske regering fjernede for et år siden en afgiftsrabat på elbiler, men Fiat har valgt at genintroducere rabatten på deres to elektriske modeller Fiat 500e og Fiat 500e Cabriolet.

Det skal dog siges, at eventuelle købere af de små biler ikke får pengene lagt i hånden eller sat ind på kontoen - i stedet kommer det til udtryk som et massivt afslag i prisen.

Faktisk et afslag på omkring 26.000 kroner. Det skriver mærket selv i en pressemeddelelse.

Afgift solgte halv million elbiler

Samtidig med at genindføre den omtalte afgiftsrabat, har den engelske Fiat-importør også skrevet et åbent brev til den britiske regering for at få politikerne til at genindføre afgiften.

I brevet skriver Fiat blandt andet, at efterspørgslen på elbiler er faldet med hele 65 procent i Storbritannien, siden rabatten blev afskaffet.

– Der er ingen tvivl, om at regeringens afgiftsrabat til lavemissions-biler kickstartede salget af elbiler i England. Det affødte salget af en næsten en halv million elbiler.

– Men med den krise, som stigende leveomkostninger og stigende omkostninger til elbiler har ført med sig, mener vi, at der bør gøre mere for at give den enkelte råd til at skifte til en elbil.