Graviditetstesten var positiv: Ultralyd afslører, hvad der i virkeligheden gemmer sig i maven

Udland

27/5/23 | 08:39

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Den unge mor troede, at hun skulle til at glæde sig igen. Flere år efter fødslen af sin første datter begyndte hun at opleve de samme symptomer igen. Med store forventninger besøgte hun lægen.

Den unge kvinde fik pludselig visse symptomer, som hun kunne genkende fra sin første graviditet.

Hun havde allerede en lille pige derhjemme, så da hun stoppede med at menstruere og hun også følte ømhed i brysterne, antog hun, at hun skulle til at glæde sig igen.

Bare for at være sikker tog hun en graviditetstest, og resultatet var klart. Ifølge testen var Sarah gravid igen.

Den første graviditet forløb helt normalt, så hun havde ikke nogen forventninger om komplikationer. Idet hun allerede havde oplevet en graviditet, havde hun ikke travlt med at komme til lægen.

I stedet ventede hun og nød begyndelsen på det nye liv, hun forventede ville blive skabt i hendes mave.

Til sidst måtte hun dog besøge lægen, men der var ikke nogle antydninger af, at der skulle være dårlige nyheder i vente.

Lægen så dog ingen baby på ultralydsscanningerne. Der opstod hurtigt en mistanke om en graviditet udenfor livmoderen. Det overraskede den unge kvinde, men hun tøvede ikke med at få yderligere og nødvendige tests.

Lægen målte hendes hormonniveau og udførte en endnu mere deltaljeret ultralydsundersøgelse.

Selvom hormonerne bekræftede en ændring i kvindens normaltilstand, var der ikke nogen graviditet. Hendes hormonniveau var meget højt og indikerede graviditet, men der var stadig intet synligt, levende foster på ultralyd.

Lægen besluttede sig derfor en grundig undersøgelse af Sarah.

Under denne undersøgelse opdagede lægen det, der var årsagen til hele denne ændring. Sarah, der egentlig havde forventer en glædelig nyhed, måtte i stedet finde ud af at tackle den uventede besked.

Lægen fandt nemlig en kræftsvulst i hendes livmoder.

Den var allerede så stor, at dens dimensioner lignede en grapefrugt. Årsagen var en sjælden form for kræft, der kaldes coriocarcinom.

Det er en form for kræft, der er dødelig. Tumoren opstod sandsynligvis efter fødslen af Sarahs første datter.

I stedet for et nyt liv i maven, skulle den unge mor pludselig omstille sig på et langt og alvorligt sygdomsforløb. Hun blev straks sat i målrettet behandling.